aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑκρίτας – Παραλίμνι 2-1: Το έφερε τούμπα και ξεκόλλησε από τον πάτο (vid)

Ακρίτας – Παραλίμνι 2-1: Το έφερε τούμπα και ξεκόλλησε από τον πάτο (vid)

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν καν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού; Ο Ακρίτας αντέδρασε άμεσα, φέρνοντας «τούμπα» το ματς κόντρα στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου και επικρατώντας τελικά 2-1, σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Με το… καλημέρα στην αναμέτρηση οι βυσσινί πήραν κεφάλι στο σκορ, με τον Ντιαβαρά, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους, που όμως έβγαλαν αντίδραση σχετικά νωρίς, παίρνοντας τον έλεγχο και ισοφαρίζοντας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εράσο (13’). Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (38’), η ομάδα της Χλώρακας ολοκλήρωσε την ανατροπή, με τον Γαβριήλ μετά από γύρισμα του Σέχιτς.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε και έψαξε την ισοφάριση, βρίσκοντας καλές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να τις αξιοποιήσει. Ως αποτέλεσμα, το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Δεύτερη μόλις νίκη για τον Ακρίτα στο πρωτάθλημα, μετά από αυτή στην πρεμιέρα κόντρα στην Ομόνοια. Οι παίκτες του Νταβίδ Μπαντία έβαλαν έτσι, τέλος στο αρνητικό σερί επτά διαδοχικών ηττών και ξεκόλλησαν από τον πάτο της βαθμολογίας, αφού με 7 πλέον βαθμούς προσπέρασε τον Ολυμπιακό, που έχει 6 (με ματς λιγότερο).

Έβδομη ήττα για το Παραλίμνι και τρίτη στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις. Με 11 βαθμούς παρέμεινε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Για τη 13η αγωνιστική, ο Ακρίτας φιλοξενείται από τη Δόξα στην Περιστερώνα στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα το Παραλίμνι υποδέχεται την ΑΕΚ.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακρίτας (Νταβίδ Μπαντία): Περντρέου, Σέχιτς, Κόρατς, Ντράμε, Καραγιάννης, Άμπραχαμ, Εράσο (69′ Κονέ), Γαβριήλ (84′ Αμπντουσαλάμοφ), Φουριέλ, Βαράντα (84′ Αραούχο), Ραμίρες (90’+2 Σαραβάνια).

Παραλίμνι (Μαρίνος Σατσίας): Κόστιτς, Κοτσώνης, Ντρέκσα, Γεβρέμοβιτς, Ντα Σίλβα, Βούκσεβιτς (79′ Φερνάν), Κατσιάρης (46′ Λουσέρο), Μέιρα (77′ Γαβριήλ), Κωνσταντίνου (69′ Λαμί), Ντιαβαρά, Ρουσιάς (46′ Βουτσένοβιτς).

Σκόρερ: Εράσο 13′ (πεν.), Γαβριήλ 38′ / Ντιαβάρα 1′

Κίτρινες: Εράσο, Ραμίρες, Βαράντα / Βουτσένοβιτς, Γαβριήλ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Γεωργίου Παύλος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ

1′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ το Παραλίμνι, με τον Ντιαβαρά. Πριν καν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, ο Ρουσιάς μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Γάλλου που πλάσαρε εύστοχα.

11′ Πέναλτι για τον Ακρίτα, μετά από μαρκάρισμα του Ντρέκσα στον Γαβριήλ.

13′ ΓΚΟΛ 1-1 Στα ίσα το ματς, ο Ακρίτας ισοφαρίζει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εράσο.

31′ Κίτρινη στον Εράσο.

38′ ΓΚΟΛ 2-1 Φέρνει τούμπα το ματς ο Ακρίτας, με τον Γαβριήλ. Μετά από λάθος της άμυνας του Παραλιμνίου, ο Σέχιτς έκλεψε και μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο ύψος του πέναλτι, εκεί που ήταν ο Κύπριος μεσοεπιθετικός που τελείωσε ιδανικά τη φάση.

43′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Ακρίτα. Ο Γαβριήλ έβγαλε τετ α τετ τον Βαράντα, το σουτ του οποίου απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Κόστιτς.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

57′ Μεγάλη ευκαιρία για τo Παραλίμνι! Μετά από σέντρα του Μέιρα, ο Ντρέκσα από κοντά πήρε την κεφαλιά, εντυπωσιακή επέμβαση του Περντρέου.

59′ Γύρισμα του Ντιαβαρά από αριστερά, ο Μέιρα άφησε την μπάλα να περάσει, με τον Βούκσεβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής να στέλνει την μπάλα λίγο έξω.

90+4′ Πέναλτι για το Παραλίμνι έδωσε ο Φελλάς σε μαρκάρισμα του Φουριέλ στον Γαβριήλ. Το VAR παρενέβη και κάλεσε τον διαιτητή στο on field review, ο οποίος μετά που είδε ξανά τη φάση άλλαξε την απόφαση του και κιτρινήσε τον νεαρό ποδοσφαιριστή της ΕΝΠ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ