aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑκρίτας - ΑΕΛ 0-3: Ασταμάτητη έκανε το 4 στα 4 με οδηγό τον Μακρή

Ακρίτας – ΑΕΛ 0-3: Ασταμάτητη έκανε το 4 στα 4 με οδηγό τον Μακρή

Η ΑΕΛ πήρε τέταρτο συνεχόμενο τρίποντο σε ματς πρωταθλήματος, παραμένει αήττητη με τον Τσεντομίρ Γιανέφσκι στον πάγκο της και ανεβαίνει στη βαθμολογία. Νίκησε 3-0 τον Ακρίτα χάρις σε γκολ των Τσιμμπόλα (31′), Μπεραχίνο (79′) και Μακρή (90’+5), αποζημιώνοντας τους περίπου 1.800 οπαδούς της που βρέθηκαν στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει ο Μακρής, ο οποίος είχε συμμετοχή στα τρία τέρματα και σχεδόν σε κάθε φάση που δημιουργήθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα της Λεμεσού ανέβηκε στους 14 βαθμούς και την 5η θέση, προσπερνώντας τις ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνα, που ωστόσο έχουν αγώνα λιγότερο. Όσο για την αντίστοιχη της Χλώρακας, έμεινε κολλημένη στους τέσσερις πόντους και στον πυθμένα της βαθμολογίας.

Το ματς
Δίχως δεύτερη κουβέντα, η ΑΕΚ κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού και φλέρταρε με το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο. Έφτασε τρεις φορές πιο κοντά, με το πλασέ του Μακρή που έφυγε άουτ μετά από κόντρα (15’) και δύο με πρωταγωνιστή τον Καστανίκλιτς.

Αρχικά υπέδειξε υπερβολικό αλτρουισμό προτιμώντας να πασάρει στον Μπεραχίνο αντί να τελειώσει τη φάση (24’) με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Κόρατς να διώξει. Έπειτα δεν μπόρεσε να νικήσει με προβολή τον Περντρέου (30’)

Στο 31, όμως, ήρθε το γκολ για τους γαλαζοκίτρινους με τον Τσιμπόλα. Πήρε την πάσα από τον Μακρή, σούταρε και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα.

Ωστόσο, στο 38’ παραλίγο να έρθει η ισοφάριση στην πρώτη καλή στιγμή του Ακρίτα. Ο Σέχιτς σούταρε από κοντά, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Φραντζή και χάθηκε η ευκαιρία.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς ο Ακρίτας μπήκε αποφασισμένος για ισοφάριση. Έχασε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 63’, όταν ο Σέχιτς δεν βρήκε καλά την μπάλα από τη μικρή περιοχή. Επίσης, στο 67’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Γαβριήλ για οφσάιντ, ενώ στο 70’ ο Αλεξέεφ υποχρέωσε με πονηρό σουτ από δεξιά τον Μουριέλ σε δύσκολη απόκρουση.

Σε μια περίοδο που πράσινοι ενέτειναν την πίεσή τους για ισοφάριση, κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε το γκολ των γαλαζοκιτρίνων. Ο Μακρής έκλεψε στο κέντρο, έδωσε στον Κατσανίκλιτς, αυτός σέρβιρε στον Μπεραχίνο, ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα τέρματα των γαλαζοκιτρίνων.

Ο κορυφαίος απόψε Μακρής, κράτησε όμως το καλύτερο για το φινάλε. Με έναν… κεραυνό περίπου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή και λίγο δεξιά, μετά από κατέβασμα του Μπεραχίνο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην τελευταία φάση του ματς (90’+5).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακρίτας (Νταβίδ Μπαντία):  Περντρέου, Σέχιτς, Κόρατς, Σαραβάνια, Καραγιάννης (84′ Ελ Τζεμιλί), Εράσο, Άμπραχαμ (84′ Φόριελ), Γαβριήλ, Βαράντα, Αλεξέεφ (84′ Πογκέν), Αραούχο.

ΑΕΛ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι):  Μούριελ, Φραντζής, Τεϊσέιρα, Μπάστο, Ντζαλμά (82′ Σάντος), Μεντόγεβιτς (87′ Μπιλοβάρ), Τσιμπόλα (73′ Ζνταφκόφσκι), Μιραλάς (73′ Μιλιντσεάνου), Μακρής, Κατσανίκλιτς (83′ Κοντινέλα), Μπεραχίνο.

Σκόρερ: – / Τσιμμπόλα 31′, Μπεραχίνο 79′, Μακρής 90’+5

Κίτρινες: – / Σέχιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Κυριάκου Αγγέλα.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνδιού.

7′ Ωραία ενέργεια και πάσα του Μιραλάς, στον Μακρή, παρενέβη αμυντικός και κόρνερ.

9′ Εκτελέστηκε το κόρνερ με ένα-δύο των Μιραλάς και Μπεραχίνο, ο Βέλγος σέντραρε και έδιωξε αμυντικός με κεφαλιά.

12′ Ωραία ενέργεια με τον Τζαλμά να κάνει παράλληλη σέντρα, ο Κατσανίκλιτς έκανε την προβολή, έστειλε όμως την μπάλα άουτ.

15′ Ο Μιραλάς τροφοδότησε τον Μακρή, αυτός έκανε φαλτσαριστό πλασέ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

22′ Σέντρα-σουτ του Καραγιάννη, δεν ανησυχεί ο Μουριέλ, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

24′ Ο Κατσανίκλιτς υπέδειξε υπερβολικό αλτρουισμό, προσπαθώντας να πασάρει στον Μπεραχίνο αντί να τελειώσει τη φάση από κοντά, δίνοντας την ευκαιρία στον Κόρατς να προλάβει και να διώξει.

30′ Ο Περντρέου απέκρουσε μετά από σουτ του Κατσανίκλιτς, ο οποίος δεν αξιοποίησε την πάσα του Μακρή.

31′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Τσιμπόλα ανοίγει το σκορ με εντός περιοχής σουτ. Πήρε την πάσα από τον Μακρή, σούταρε και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα.

38′ Ο Σέχιτς σούταρε από κοντά, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Ο Σέχιτς ζητά χέρι, ωστόσο διαφωνούν διαιτητής και VAR.

45′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Image0

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

57′ Σέντρα του Μακρή, δεν μπόρεσε ο Μπεραχίνο να κάνει την κεφαλιά.

60′ Ο Ακρίτας μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει στο δεύτερο ημίχρονο, επιτίθεται πιο συχνά, αλλά ακόμα δεν βρήκε ευκαιρία.

63′ Ο Καραγιάννης σέρβιρε στον Σέχιτς, ο οποίος δεν βρήκε καλά την μπάλα από κοντά και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα.

67′ Ακυρώνεται γκολ του Γαβριήλ για οφσάιντ. Γίνεται έλεγχος της φάσης από το VAR. Ο Εράσο σέντραρε, ο Βαράντα έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Κύπριος εξτρέμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Image0

70′ Ο Αλεξέεφ έκανε πονηρό σουτ εκτός περιοχής από δεξιά, έδιωξε δύσκολα ο Μουριέλ.

79′ ΓΚΟΛ 0-2! Ο Κατσανίκλιτς σε αντεπίθεση σέρβιρε στον Μπεραχίνο, ο οποίος μπήκε στην περιοχη από δεξιά και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Περντρέου.

90’+4 Απόκρουση του Περντρέου σε σουτ του Ζντραφκόφσκι.

90’+5 ΓΚΟΛ 0-3! Ο Μπεραχίνο κατέβασε και ο Μακρής σούταρε από μακριά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

90’+6 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ