«Ακόμη δεν έχουν πιστοποιητικά για το VAR. Μάλλον έτοιμοι τον Δεκέμβρη»

Στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» μίλησε ο Πρότζεκτ Μάνατζερ του VAR, Στέλιος Ποταμίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών, στο χρονοδιάγραμμα αλλά και στα πιστοποιητικά των διαιτητών.

Αναλυτικά:

Για την γενική δοκιμή στα φιλικά: «Πήγε πάρα πολύ καλά. Υπήρχαν πολύ θετικά σχόλια. Ήταν ένα καλό βήμα για να προχωρήσουμε με την εκπαίδευση. Έγιναν στο ΓΣΠ και στην Δευτερά, σε σύνολο 18 αγώνων. Θα συνεχίσουμε με αυτή την διαδικασία, να βλέπουν οι διαιτητές τα λάθη τους και τις κρίσιμες φάσεις. Δεν θα γίνουν αγώνες πρωταθλημάτων. Πρέπει πρώτα να υπάρξει πιστοποίηση των διαιτητών μας. Πρώτα σε ερασιτεχνικό επίπεδο για να πάρουν χρόνο και πιστοποιητικά οι διαιτητές. Προπονήθηκαν 10 άτομα, και τον Νοέμβριο άλλα 10. Οι διεθνείς διαιτητές δεν έχουν ακόμη πιστοποιητικό. Το τι έγινε τον Οκτώβριο είναι να αρχίσουν από την αρχή την διαδικασία. Είμαστε κοντά στα πιστοποιητικά. Σήμερα έχουμε αγώνα στο γήπεδο της Δευτεράς».

Για τα δικά του καθήκοντα: «Είναι η διοργάνωση της διαδικασίας. Η επικοινωνία με τον πάροχο, τα στάδια, η διαδικασία εκπαίδευσης των διαιτητών. Είναι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και είναι πολλές. Χρειάζονται άτομα για να τρέξουν όλα αυτά. Εγώ προσπαθώ να υλοποιήσω το πρότζεκτ».

Για το χρονοδιάγραμμα: «Θα έχουμε VAR τον Δεκέμβριο. Όμως είναι δύσκολο λόγω κορωνοϊού. Αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αρχίσουν μέσα του Δεκέμβρη».

Για τα προβλήματα στα κυπριακά γήπεδα: «Επισκεφθήκαμε το “Στέλιος Κυριακίδης”, είδαμε που θα είναι το VAR, από πού θα περνά η επικοινωνία κτλπ. Το θέμα φωτισμού δεν είναι κάτι που μας απασχολεί. Γίνεται χαρτογράφηση των σταδίων και βλέπουν πως είναι ένα γήπεδο».

Για το VAR: «Υπάρχουν θετικά. Αν υπάρχουν λάθη που δεν τα είδαν, θα μπορούν να τα διορθώσουν κτλπ. Το πώς θα επηρεάσει την ζωή των φιλάθλων, πιστεύω θετικά. Βλέπεις το σασπένς, περιμένεις την απόφαση. Η τεχνολογία τρέχει».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ