aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑίτημα για συνάντηση με τον ΠτΔ, δάνειο €5.000.000 και ποσοστό από το στοίχημα

Αίτημα για συνάντηση με τον ΠτΔ, δάνειο €5.000.000 και ποσοστό από το στοίχημα

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η τηλεδιάσκεψη των προέδρων των σωματείων που έγινε το απόγευμα χάραξε τη γραμμή πλεύσης για τη εξεύρεση τρόπων για να ξεφύγουν από τα οικονομικά προβλήματα που τα ταλανίζουν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ισχυρίζονται οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο, η αλυσίδα μεγαλώνει επικίνδυνα, σε βαθμό που η οικονομική στενότητα στην παρούσα φάση εν μέσω εμπάργκο και διαταγμάτων, είναι έτοιμη να τις «πνίξει» τους συλλόγους.

Μεταξύ άλλων οι πρόεδροι αποφάσισαν να υποβληθεί αίτημα για άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, για να αναλυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του ποδοσφαίρου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και για τον διακανονισμό των δόσεων των σωματείων προς το Τμήμα Φορολογίας.

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί δάνειο του Κράτους προς την ΚΟΠ ύψους 5.000.000 ευρώ, το οποίο θα διαμοιρασθεί στα σωματεία για να ξεπεράσουν οικονομικά εμπόδια που προέκυψαν από την πανδημία. Σύμφωνα με την πρόταση, το δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί από τα έσοδα που έχει το κυπριακό ποδόσφαιρο από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ.

Τέλος επανέρχεται στο προσκήνιο το αίτημα για αύξηση του ποσοστού των ποδοσφαιρικών ομάδων από το στοίχημα.

Σύμφωνα με την απόφαση της τηλεδιάσκεψης, συντονιστές της όλης προσπάθειας για τις συναντήσεις με την Κυβέρνηση και την ΚΟΠ, έχουν αναλάβει οι κ.κ. Ανδρέας Σοφοκλέους (πρόεδρος ΑΕΛ) και Ευγένιος Χαμπουλλάς (πρόεδρος Ανόρθωσης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ