aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Βάζει τις βάσεις για νέο «φρούριο»

ΑΕΛ: Βάζει τις βάσεις για νέο «φρούριο»

Στο «Τσίρειο» στάδιο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η περσινή εξαιρετική πορεία της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν κατορθώσει να μετατρέψουν το γήπεδο τους σε «φρούριο», στο οποίο δύσκολα οι αντίπαλοι της μπορούσαν να σταθούν όρθιοι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε σύνολο 18 εντός έδρας αγώνων η ομάδα της Λεμεσού πανηγύρισε 14 νίκες, μια φορά έμεινε στην ισοπαλία (1-1, Ομόνοια), ενώ έφυγε με… σκυμμένο το κεφάλι μόλις τρεις φορές, και τις τρεις στα πλέι οφ και με το ίδιο σκορ (2-1), που της στοίχισαν σε τεράστιο βαθμό. Η αρχή έγινε στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής απέναντι στους πράσινους της Λευκωσίας, ενώ ακολούθησαν οι ήττες από Απόλλωνα και Ανόρθωση στη 33η και 35η αγωνιστική αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ μάζεψε τους 43 από τους 54 βαθμούς που είχε διαθέσιμους στο «Τσίρειο», περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, ενώ εκτός έδρας μακριά από το γήπεδο της μάζεψε μόλις 25.

Φέτος η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά, με το 4-0 επί της Πάφος FC και τους πρώτους τρεις βαθμούς στο… σακούλι. Σειρά παίρνει το λεμεσιανό ντέρμπι της Κυριακής (26/9, 19:00) απέναντι στον Απόλλωνα, με τον Βόσνιο τεχνικό να θέλει όσο τίποτα να δει την ομάδα να παίρνει το δεύτερο σερί εντός έδρας τρίποντο και να βάλει τις βάσεις για το φετινό «φρούριο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ