aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ - ΠΑΕΕΚ: Φουριόζο ξεκίνημα, αγχωτικό φινάλε

ΑΕΛ – ΠΑΕΕΚ: Φουριόζο ξεκίνημα, αγχωτικό φινάλε

Με φόρα από τη μεγάλη επιτυχία στο κύπελλο επί του Απόλλωνα, η ΑΕΛ έδωσε συνέχεια με νίκη επί της ΠΑΕΕΚ στην πρεμιέρα της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Λεμεσού με δύο γκολ στο ξεκίνημα (Τσέποβιτς 3′, Τόρες 8′), που μπήκε φουριόζα, «σκότωσε» πολύ νωρίς τις ελπίδες της αντιπάλου της για θετικό αποτέλεσμα στο Τσίρειο.

Μπορεί η ΑΕΛ να αγχώθηκε στο τέλος, όταν η ΠΑΕΕΚ μείωσε το σκορ με αυτογκόλ του Σωτηρίου (87’), αλλά πήρε τη νίκη που της επιτρέπει να βλέπει μόνο προς τα πάνω. Είχε κάποιες καλές ευκαιρίες στο τέλος και για περισσότερα γκολ, όμως οι επιθετικοί της ήταν επιπόλαιοι. Μείωσε τη διαφορά από την Ομόνοια (που έχει αγώνα λιγότερο) στους 3 βαθμούς και παράλληλα με τους διπλούς μεταξύ τους αγώνες για την προημιτελική φάση του κυπέλλου, θα έχει και μάχη για την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο.

Όσον αφορά στην ΠΑΕΕΚ, πλήρωσε τα λάθη και τα κενά στην άμυνά της στο ξεκίνημα, βρέθηκε νωρίς με την πλάτη στον τοίχο αφού στο 8’ ήταν πίσω στο σκορ με 0-2 και δεν απέφυγε την ήττα. Μειώθηκαν αισθητά οι πιθανότητές της για παραμονή στην Κατηγορία, καθώς η διαφορά πλέον από τις Δόξα και Ολυμπιακό αυξήθηκε στους 8 βαθμούς.

Η ομάδα της Κερύνειας έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει πολύ νωρίτερα από το 87’, με τον Μπάμπιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Μέγερι με πέναλτι (33’), ενώ στην επάνοδο της μπάλας προ κενής εστίας σούταρε έξω. Ακόμη, είχε δοκάρι με τον Ντίας (85’). Τελικά τελείωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Δημητρίου (89’). Απόφαση που λήφθηκε μετά από παρέμβαση του VAR και τον διαιτητή Κουμή να βλέπει τη φάση στο βίντεο και να αποβάλλει τον αρχηγό της ΠΑΕΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ