aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – ΠΑΕΕΚ 0-0: Ήθελαν μα δεν μπορούσαν… (vid)

ΑΕΛ – ΠΑΕΕΚ 0-0: Ήθελαν μα δεν μπορούσαν… (vid)

Ήθελαν μα δεν μπορούσαν ΑΕΛ και ΠΑΕΕΚ. Οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες με 0-0 για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής στο Τσίρειο. Με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μηνά Αντωνίου (27’) οι γαλαζοκίτρινοι. Δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το υπέρ τους αριθμητικό πλεονέκτημα, για κάτι περισσότερο από 60 λεπτά οι φιλοξενούμενοι.

Ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές η ομάδα της Λεμεσού, η οποία παρά το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους παίκτες του Μάκη Σεργίδη. Αντίθετα, ήταν αυτή που «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο και είχε μερικές καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ.

Από ένα βαθμό πήραν οι δύο ομάδες, με την ΑΕΛ να φτάνει τους 25 και να παραμένεις την όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η προσοχή της πλέον στρέφεται στο ντέρμπι της ερχόμενης Παρασκευής (26/2) κόντρα στην ΑΕΚ στην «Αρένα», για την τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης του πρωταθλήματος.

Στους 15 βαθμούς ανέβηκε η ΠΑΕΕΚ, μετά τη δεύτερη διαδοχική ισοπαλία της στο πρωτάθλημα και την έκτη συνολικά. Αύξησε τη διαφορά από τον ουραγό Εθνικό στους τρεις βαθμούς και μείωσε από τον δέκατο Ολυμπιακό στους τρεις. Επόμενη αντίπαλος ο Ολυμπιακός την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημα του. ΑΕΛ και ΠΑΕΕΚ αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και κατά συνέπεια να δημιουργήσουν. Οι γηπεδούχοι πήραν σταδιακά τον έλεγχο, παρά την αποβολή του Αντωνίου (24’). Η ΠΑΕΕΚ προσπαθούσε να χτυπήσει κυρίως στις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως επιτυχία. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες.

Ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο η λεμεσιανή ομάδα. Ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και τις καλύτερες στιγμές στο ματς. Ο Τσέποβιτς είχε δύο καλές στιγμές (61’, 82’). Και στις δύο περιπτώσεις όμως τον νίκησε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, Παναγιώτου.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Αντωνίου, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Σωτηρίου, Σάντος, Μεντόγεβιτς (46′ Παπαφώτης), Ρέινολντς, Τόρες (89′ Νικολεττίδης), Τσέποβιτς (90+2′ Φραντζής), Μαίντεβατς (61′ Έουλερ).

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Παναγιώτου, Δημητρίου, Ομπανόρ, Σουμαόρο, Κούρος, Χαραλάμπους (60′ Μιλτς), Νεοφύτου (46′ Τσόσιτς), Νάντο (77′ Ντίας), Ενόχ (46′ Βαρέλα), Αριστοτέλους (77′ Κωμοδίκης), Καπαρτής.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: – / Ενόχ, Καπαρτής.

Αποβολές: Αντωνίου (27′, απευθείας) / –

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

– Χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση έως τώρα στο ματς.

– Η ΑΕΛ έχει την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν βρήκε διαδρόμους προς την περιοχή του Πρόσεκ.

18′ Κίτρινη στον Ενόχ.

26′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς, για την ΠΑΕΕΚ. Όμορφα απέφυγε τον Ριστέφσκι ο Ενόχ και μπήκε στην περιοχή. Ήταν όμως άστοχος, το σουτ του έφυγε άουτ.

26′ Νέα ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ. Ο Καπαρτής εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

27′ Κόκκινη κάρτα στον Μηνά Αντωνίου, για φάουλ στον Νάντο. Αριχκά ο Χατζηβασιλείου έδειξε κίτρινη στον Κύπριο αμυντικό. Ο VARίστας Γιώργος Νικολάου τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση στο on field review. Κάτι που έκανε, αλλάζοντας τελικά την απόφαση του και δείχνοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής έκρινε ότι ο Αντωνίου στέρησε από τον Νάντο προφανή ευκαιρία επίτευξης γκολ, αφού ήταν ο τελευταίος παίκτης στην άμυνα της ΑΕΛ.

32′ Σέντρα-σουτ του Νεοφύτου, σε κόρνερ με δυσκολία ο Μέγερι.

– Χωρίς φάσεις το ματς, δεν μπορεί η ΠΑΕΕΚ να αξιοποιήσει το υπέρ της αριθμητικό πλεονέκτημα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Παπαφώτης στη θέση του Μεντόγεβιτς.

46′ Διπλή αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ. Ενόχ και Νεοφύτου εκτός, Βαρέλα και Τσόσιτς εντός.

– Πρόβλημα στη δημιουργία αντιμετωπίζουν και οι δύο ομάδες. Η ΑΕΛ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων παρά το ότι παίζει με παίκτη λιγότερο.

60′ Μιλτς αντί Χαραλάμπους.

61′ Έουλερ στη θέση του Μάιντεβατς.

61′ Τρύπωσε ανάμεσα σε Τσόσιτς και Ομπανόρ ο Τσέποβιτς και έκανε το σουτ. Μπλόκαρε ο Παναγιώτου. Πρώτη πολύ καλή στιγμή μετά από ώρα.

75′ Νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Κίτρινη κάρτα στον Καπαρτή.

76′ Κεφαλιά του Τσέποβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ, ψηλά έξω.

77′ Διπλή αλλαγή για τη Δόξα. Ντίας και Κωμοδίκης στις θέσεις των Νάντο και Αριστοτέλους αντίστοιχα.

82′ Έφυγε απέναντι από τον Παναγιώτου ο Τσέποβιτς. Τον νίκησε ο Κύπριος τερματοφύλακας της ΠΑΕΕΚ.

89′ Νικολεττίδης αντί Τόρες.

90+2′ Φραντζής στη θέση του Τσέποβιτς.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ