aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Ομόνοια: Βγήκαν μπροστά ο Μπρούνο κι ο Φώτης

ΑΕΛ – Ομόνοια: Βγήκαν μπροστά ο Μπρούνο κι ο Φώτης

Ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου Coca-cola ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ομόνοια δεν μας χάρισε άπλετο φως. Αντίθετα, θα πρέπει να περιμένουμε άλλον ένα μήνα περίπου (13 Απριλίου) για να μάθουμε ποια ομάδα θα προκριθεί στους «4» της διοργάνωσης. Όταν γνωρίζεις ότι κάτι τέτοια παιχνίδια καθορίζουν τη διαδρομή σου και την… τύχη σου για μια ολόκληρη σεζόν, μάλλον είναι απόλυτα φυσιολογικό, το θέαμα να είναι φτωχό έως κακό. Όπως κι έγινε…

Μόνο που σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως, βγαίνουν μπροστά οι ποδοσφαιριστές που το λέει η ψυχή τους και αντιλαμβάνονται τη σημασία της στιγμής. Για την ΑΕΛ, μπροστάρης ήταν ο Μπρούνο Σάντος. Ο άνθρωπος που στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης «ξεκλείδωσε» τον Απόλλωνα με την γκολάρα που πέτυχε κι ήρθε στην παράταση η μεγάλη πρόκριση. Χθες, προσπάθησε να μιμηθεί τον εαυτό του και με μια περίτεχνη ενέργεια που θύμισε αρτίστα της μπάλας, πέρασε ό,τι βρήκε μπροστά του και νίκησε τον Ουζόχο με εξαιρετικό πλασέ για το 1-0 (50’). Στην άλλη πλευρά, η αντίδραση ήρθε από τον παίκτη που σε ολόκληρη σχεδόν τη σεζόν είναι βαρόμετρο για την Ομόνοια. Τον Φώτη Παπουλή. Ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός που συνδυάζει το πάθος ενός έφηβου και την εμπειρία ενός 37χρονου, ήταν η πράσινη απάντηση. Διένυσε μπόλικο δρόμο με την μπάλα στα πόδια , συνεργάστηκε άψογα με τον Μποτεάκ κι όταν βρέθηκε απέναντι στον Μέγιερι ήταν εύστοχος (1-1 στο 60’) και έδωσε ελπίδα σε ολόκληρη την πράσινη οικογένεια.

Το εκτός έδρας γκολ είναι το προβάδισμα που έχει η Ομόνοια στον επαναληπτικό που θα γίνει στο ΓΣΠ. Όλα αυτά βέβαια, στις ασκήσεις επί χάρτου. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το ζευγάρι της 7ης και της 8ης ομάδας στο πρωτάθλημα και η μοναδική διέξοδος επιτυχίας μπορεί να έρθει μόνο από τον θεσμό του κυπέλλου. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα πόδια είναι (πολύ) βαριά, ενώ ακόμη και οι μικρολεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Χθες, φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, γι’ αυτό κι οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Δεν είχαν… πρόβλημα να συμφωνήσουν οι προπονητές των δύο ομάδων. Η Ομόνοια είχε περισσότερο την κατοχή, αλλά οι πραγματικές ευκαιρίες για γκολ, πολύ λίγες.

Ο Σάββας Παντελίδης περιέγραψε το… σκηνικό πολύ παραστατικά. «Δεν θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος από το θέαμα και από τις δύο ομάδες. Ήταν ένα πολύ φτωχό παιχνίδι σε φάσεις, με μεγάλη νευρικότητα. Ίσως η Ομόνοια είχε λίγη περισσότερη κατοχή, αλλά απειληθήκαμε πολύ λίγο. Η ομάδα μας έκανε μέτριο παιχνίδι. Η σκέψη ότι πρέπει να μη δεχθούμε γκολ ίσως μας έκανε συγκρατημένους. Αντιδράσαμε λάθος μετά το γκολ που βάλαμε. Τρώμε ένα γκολ με όλη την ομάδα να είναι μπροστά και χωρίς ισορροπία», ανέφερε ο Ελλαδίτης τεχνικός τονίζοντας ότι «δεν είναι κακό αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα όχι το καλύτερο».

Αντίθετα η διαχείριση των συναισθημάτων των «τριφυλλοφόρων» άρεσε στον προπονητής τους, ο οποίος ήταν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση. «Ήμασταν απογοητευμένοι όταν δεχθήκαμε το γκολ, αλλά δείξαμε χαρακτήρα και πετύχαμε ένα υπέροχο τέρμα με τον Φώτη και τον Έρικ. Ήμασταν άνετοι στο παιχνίδι μας και είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Νιλ Λένον. Ο Ιρλανδός τεχνικός, μάλιστα, υποστήριξε ότι οι παίκτες του μπορούν να δώσουν τα στοιχεία που ζητά: «Ελέγξαμε το παιχνίδι. Η ΑΕΛ έπαιξε λίγο πίσω και μας άφησε την κατοχή. Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι στο επιθετικό τρίτο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ