aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ-Ομόνοια: Ντροπιαστικό βίντεο και μαρτυρίες από τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό

ΑΕΛ-Ομόνοια: Ντροπιαστικό βίντεο και μαρτυρίες από τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό

Και να που φτάσαμε στο σημείο να λέμε πως η Κάρτα Οπαδού θα ήταν χρήσιμη και σε άλλες διοργανώσεις όπου συχνά δίνουν το παρών τους οργανωμένοι οπαδοί. Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη γυναικεία αναμέτρηση ΑΕΛ – Ομόνοια στον Ύψωνα, ήταν πολύ σοβαρά, καθότι άνθρωποι έφαγαν το «ξύλο της αρκούδας» και κινδύνεψαν γυναικόπαιδα και νεαρά κορίτσια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ποδοσφαιριστριών, παρόμοιες καταστάσεις δεν έχουν βιώσει ποτέ ξανά σε γήπεδα όπου παίζεται το γυναικείο πρωτάθλημα, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου στην κερκίδα υπήρχαν πάλι οργανωμένοι, άλλων ομάδων.

Το τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, αφότου κάλεσε τον κόσμο να δώσει δυναμικά το παρών του και να στηρίξει την ομάδα απέναντι στην Ομόνοια ένεκα και τον 90χρονων του συλλόγου της Λεμεσού, δεκάδες ΑΕΛίστες μετέβησαν στο γήπεδο, ωστόσο κάποιοι από αυτούς, μόνο φρόνιμοι δεν έκατσαν.

Σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, μερικοί φίλοι της ΑΕΛ φώναζαν υβριστικά συνθήματα. Η Ομόνοια, άνοιξε το σκορ, προηγήθηκε δύο φορές και ισοφαρίστηκε και στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε το τελικό 3-2 υπέρ των πράσινων. Από το 2-1 υπέρ της Ομόνοιας, άρχισε από μερικούς η αναφώνηση σεξιστικών συνθημάτων προς τις παίκτριες του «τριφυλλιού» όπως πληροφορηθήκαμε, κάτι που ενόχλησε πολλούς.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι νικήτριες κατευθύνθηκαν προς τους φίλους, συγγενείς, άτομα της οικογένειάς τους και γενικώς λιγοστούς οπαδούς οι οποίοι πήγαν στο γήπεδο και οι πρωταγωνίστριες ήθελαν να τους χειροκροτήσουν. Και αυτό όπως μας ελέχθη γίνεται σε κάθε παιχνίδι μετά το τέλος. Εκείνη τη στιγμή οι αντιδράσεις από μερίδα οπαδών της ΑΕΛ έγιναν ακόμη πιο έντονες, σε σημείο που επίσης σύμφωνα με μαρτυρίες, έριξαν αντικείμενα εναντίον των παικτριών όπως αναπτήρες, μπύρες, μπουκάλια και άλλα.

Κάπου σε εκείνο το σημείο μέλος του προπονητικού τιμ της Ομόνοιας, προκάλεσε με μία γνωστή χειρονομία, βάζοντας το χέρι στο αυτί του, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να γίνει. Τότε, μερίδα οπαδών της ΑΕΛ εισήλθε στο γήπεδο και ξυλοκοπήθηκαν άνδρες-μέλη του τεχνικού τιμ της Ομόνοιας, όπως και ο ίδιος που προκάλεσε.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι παίκτριες δεν κινδύνεψαν σοβαρά, ωστόσο υπήρχαν κοπέλες από πλευράς ΑΕΛ που επιτέθηκαν με σπρωξίματα προς τις αντιπάλους τους, ενώ μία γυναίκα η οποία ήταν στο μέρος της κερκίδας όπου κάθονταν οι υποστηρικτές/ριες της Ομόνοιας, την τράβηξαν από τα μαλλιά για να κατεβάσει μία σημαία της Ομόνοιας που είχε κρεμάσει στην κερκίδα.

Οι διαιτητές είχαν αποχωρήσει με το που μπούκαραν οι οπαδοί στο γήπεδο, ενώ η Αστυνομία άργησε 30-40 λεπτά να δώσει το παρών της αφότου ειδοποιήθηκε και οι καυγάδες είχαν κοπάσει. Η αποστολή της Ομόνοιας είχε αποχωρήσει με συνοδεία δύο περιπολικών της Αστυνομίας των αγγλικών Βάσεων.

Καταληκτικά να αναφέρουμε πως γιατρός δεν υπήρχε στο γήπεδο πριν από την έναρξη του αγώνα και καθυστέρησε να έρθει κατά 20 λεπτά, κάτι που συμβαίνει συχνά και αν καθυστερούσε μισή ώρα, το παιχνίδι θα κατοχυρωνόταν υπέρ της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ