aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Ομόνοια 0-1: Βατήρας εκτόξευσης τεσσάρων θέσεων το κεφάλι του Λέσγιακς! (vid)

ΑΕΛ – Ομόνοια 0-1: Βατήρας εκτόξευσης τεσσάρων θέσεων το κεφάλι του Λέσγιακς! (vid)

Με χρυσοκέφαλο τον Γιαν Λέσγιακς (34’) η Ομόνοια πέτυχε σπουδαίο «διπλό» στη Λεμεσό με 1-0 επί της ΑΕΛ για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έκανε άλμα τεσσάρων θέσεων στο βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ που «τρέχει» το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί της στο φετινό πρωτάθλημα, πανηγύρισε τρίτο διαδοχικό «τρίποντο» (χωρίς να δεχθεί γκολ) και ανέβηκε στην 4η θέση με 16 βαθμούς σε 10 αγώνες, ξεπερνώντας Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Πάφο και Ολυμπιακό.

Το «τριφύλλι» πιστοποίησε την ανοδική του πορεία, καθώς μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του, όμως ήταν στηριζόμενο στην άμυνά του κράτησε το μηδέν παθητικό και εκμεταλλεύθηκε μια στατική φάση για να πανηγυρίσει τη νίκη.

Στον αντίποδα η ΑΕΛ, συνεχίζει να κατρακυλά, πληρώνοντας την αδυναμία της να σκοράρει. Οι γαλαζοκίτρινοι δέχθηκαν τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια και έμειναν «άσφαιροι» για πέμπτο παιχνίδι.

Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ έμεινε στην 9η θέση με 12 βαθμούς, μόλις έναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

To ματς

Ισορροπημένο παιχνίδι, χωρίς πολλές ευκαιρίες με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στα μετόπισθεν ήταν το σκηνικό στο πρώτο ημίχρονο. Μια στατική φάση ήταν αυτή που καθόρισε τη διαφορά, με τον Λέσγιακς να βάζει σε θέση οδηγού την Ομόνοια στο 34’ με κεφαλιά αμαρκάριστος στην «καρδιά» της περιοχής της ΑΕΛ.

Μετά από «φαρμακερή» εκτέλεση κόρνερ του Τζόρντι Γκόμεθ και ολιγωρία του Βοζίνια, ο οποίος αντί να «καθαρίσει» τη φάση έμεινε καθηλωμένος στη γραμμή τέρματος, και ο Τσέχος αμυντικός των πρασίνων με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δύο τελικές είχε η ΑΕΛ στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, δίχως όμως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ουζόχο, ενώ η Ομόνοια κατέγραψε τρεις τελικές προσπάθειες εκ των οποίων και ένα δοκάρι σε γύρισμα του Τσέποβιτς από πλάγια θέση στο 6’.

Η τριπλή αλλαγή του Κέρκεζ στο 59’ με τους Μάζουρεκ, Πελέ και Τόρες να αντικαθιστούν τους Παπαφώτη, Αντωνίου και Ζντραβκόφσκι έκανε πιο απειλητική και ορμητική την ΑΕΛ. Στο 64’ οι γαλαζοκίτρινοι είχαν καλή ευκαιρία με τον Σάντος να σουτάρει από πλάγια θέση, τον Ουζόχο να αποκρούει ασταθώς και τον Λέσγιακς να διώχνει την μπάλα προ του Τόρες.

Η απάντηση του Μπεργκ ήταν να ρίξει στο παιχνίδι τους Ντούρις και Κακουλλή αντί των Τσέποβιτς και Παπουλή, δίνοντας πνοή στην επιθετική του γραμμή. Η κίνηση του Νορβηγού έπιασε τόπο, αφού «έκοψε» τον αέρα της ΑΕΛ και στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Ομόνοια ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά σε δεύτερο γκολ παρά οι γηπεδούχοι στην ισοφάριση. Στο 74’ ο Λοΐζου νικήθηκε από τον Βοζίνια από πλεονεκτική θέση, στο 84’ ο Ντούρις δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε το μακρινό σουτ του Κακουλλή.

H TAYTOTHTA ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου (59′ Τόρες), Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Ντάβερβελντ, Σάντος, Μεντόγεβιτς, Ζντραβκόφσκι (59′ Πελέ), Παπαφώτης (59′ Μάζουρεκ), Ριέρα (65′ Γεωργίου), Τσάβες (72′ Τσέποβιτς).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Σέχου, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λέτσιακς, Λοϊζου (79′ Μποτεάκ), Γκόμεθ, Ντίσκερουν, Τζιωνής (90+5′ Ζαχαρίου), Παπουλής (73′ Ντούρις), Τσέποβιτς (72′ Κακουλλής).

Σκόρερ: – / Λέτσιακς 34′

Κίτρινες: Σάντος, Ντάβερβελντ, Πελέ, Γεωργίου, Μεντόγεβιτς / Λέτσιακς, Λανγκ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

3′ Η Ομόνοια μπήκε με διάθεση να κρατήσει μπάλα και να επιτεθεί.

6′ Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, ο Λοΐζου έδωσε κάθετη πάσα στον Τσέποβιτς, ο Σέρβος από πολύ πλάγια, σχεδόν στη γραμμή έκανε το σουτ, η μπάλα κτύπησε στην πλαϊνή πλευρά του αριστερού δοκαριού και έφυγε έξω.

10′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, κεφαλιά του Ριστέφσκι από το ύψος της μικρής περιοχής ο Ουζόχο ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε.

15’ Από μία ευκαιρία για την κάθε ομάδα μέχρι στιγμής. Ισορροπημένη η αναμέτρηση, οι πράσινοι πιέζουν από ψηλά την ΑΕΛ η οποία σταδιακά προσπαθεί να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο.

23′ Πάσα του Παπαφώτη στον Τσάβες, ο Ουζόχο “διάβασε” τη φάση, βγήκε και μάζεψε την μπάλα.

27′ Φάουλ του Γκόμεθ, με πάσα στον Τσέποβιτς ο Σέρβος ήταν ένα βήμα πιο πίσω και δεν πρόλαβε να γίνει απειλητικός για την εστία του Βοζίνια.

34′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια με κεφαλιά του Λέτσιακς! Εκτέλεση κόρνερ του Γκόμεθ στην καρδιά της περιοχής, ο Βοζίνια δεν έκανε έξοδο, ο Λέτσιακς τρύπωσε στην περιοχή της ΑΕΛ και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

43′ Tελική προσπάθεια μετά από ώρα για την ΑΕΛ, ο Ριέρα έκανε σέντρα, ο Σάντος πάσαρε με κεφαλιά στον Τσάβες, ο οποίος υπό την πίεση του Χούμποτσαν έκανε το σουτ και ο Ουζόχο μάζεψε χωρίς δυσκολία.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Σχόλιο: Χωρίς πολλές ευκαιρίες το πρώτο ημίχρονο. Μια στατική φάση κρίνει το αποτέλεσμα, με τον Λέσγιακς να βάζει σε θέση οδηγού την Ομόνοια με κεφαλιά αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΛ μετά από κόρνερ του Γκόμες. Μόλις δύο τελικές για την ΑΕΛ, τρεις για την Ομόνοια που είχε και δοκάρι (στην πλάγια πλευρά του) με τον Τσέποβιτς.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

55′ Χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου.

59′ Τριπλή αλλαγή από τον Κέρκεζ, οι Μάζουρεκ, Πελέ και Τόρες στη θέση των Παπαφώτης, Αντωνίου και Ζντραβκόφσκι.

64′ Πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σάντος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ομόνοιας έκανε σουτ από πλάγια θέση, ο Ουζόχο με δυσκολία απέκρουσε και ο Λέτσιακς απομάκρυνε την μπάλα προ του Τόρες.

70′ Η ΑΕΛ είναι πολύ πιο απειλητική και ορμητική μετά τις αλλαγές του Κέρκεζ ψάχνει την ισοφάριση.

74′ Αγγίζει το δεύτερο γκολ η Ομόνοια στην πρώτη ευκαιρία της μετά το γκολ του Λέτσιακς. O Λοΐζου βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σέντρα του Κακουλλή και πάσα του Ντούρις, όμως ο Βοζίνια απέκρουσε το σουτ του.

84′ Νέα χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Ντούρις να μην βρίσκει στόχο.

85′ Μακρινό σουτ του Κακουλλή ο Βοζίνια απέκρουσε με δυσκολία.

Τέλος αγώνα.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ