aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Οι νίκες έρχονται μόνο με τα γκολ

ΑΕΛ: Οι νίκες έρχονται μόνο με τα γκολ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι θετικό πως σε δύο ντέρμπι, με την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα, η άμυνα της ΑΕΛ δεν δέχτηκε γκολ. Καλός οιωνός για τη συνέχεια, θα πει κάποιος, η οποία προβλέπεται δύσκολη και θα χρειαστεί να κρατηθεί ανέπαφη η εστία για να ελπίζει η ομάδα πως θα φτάσει στον στόχο της. Οι παίκτες του  Ντούσαν Κέρκεζ, όμως, δεν μπορούν να πάνε στη σειρά των δώδεκα ντέρμπι που ακολουθούν χωρίς να νοιαστούν και για την επίθεσή τους.

Το τελευταίο διάστημα η ΑΕΛ βγάζει μια δυσκολία στη δημιουργία και στο τελείωμα των φάσεων. Με την ΕΝΠ, που ήταν και η τελευταία νίκη (2-1), το δεύτερο γκολ σημειώθηκε από τον Ντόσα Ζούνιορ, ενώ προηγουμένως είχε ισοφαρίσει ο Μάρκο Αντάμοβιτς. Τρία γκολ έχει πετύχει και ο άλλος αμυντικός, ο Νιλς Τεϊσέιρα, ενώ ο Ρούβεν Χουράδο, που είναι ο κλασικός φορ, έχει κολλήσει από τις 10 Δεκεμβρίου στα 8 γκολ.

Από τέσσερα τέρματα έχουν σημειώσει οι Μακρής και Ντα Σίλβα. Οι γαλαζοκίτρινοι, για να ελπίζουν πως η χρονιά θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση του στόχου της Ευρώπης, θα πρέπει να βρίσκουν δίχτυα. Μπροστά τους έχουν δώδεκα ντέρμπι και οι Χουράδο, Μυτίδης, Αγκάνοβιτς και όσοι αγωνίζονται στη μεσαία και επιθετική γραμμή καλούνται να αναλάβουν δράση.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ το σκέφτεται και σίγουρα δεν επιθυμεί να βλέπει την ομάδα του να δυσκολεύεται να κρατήσει το μηδέν παθητικό και να μην μπορεί να σκοράρει. Γιατί αν δεν έρθουν τα γκολ, δεν θα μπορεί η ΑΕΛ να κάνει και νίκες. Τα ματς που ακολουθούν έχουν πολλά ζόρια και τα γκολ είναι θέμα επιβίωσης, είτε η ομάδα αγωνίζεται εντός είτε εκτός έδρας.

Είναι σημαντικό για την ΑΕΛ να μη μείνει στις λίγες αλλά ξεκάθαρες ευκαιρίες που είχε στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου, αλλά να βελτιωθεί κι άλλο επιθετικά για να ελπίζει ότι θα πάρει τις νίκες και τους βαθμούς στα παιχνίδια που ακολουθούν, μέχρι το τέλος της περιόδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ