aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ – Νέα Σαλαμίνα 1-0: Αντεπίθεσης συνέχεια με… βρυχηθμό Σάντος (vid)

ΑΕΛ – Νέα Σαλαμίνα 1-0: Αντεπίθεσης συνέχεια με… βρυχηθμό Σάντος (vid)

Με «χρυσό» σκόρερ τον Μπρούνο Σάντος η ΑΕΛ επικράτησε 1-0 της Νέας Σαλαμίνας στο Τσίρειο, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος και συνεχίζει την αντεπίθεσή της. Ο Βραζιλιάνος μπακ με σουτ εντός περιοχής υπέγραψε την τρίτη διαδοχική νίκη των γαλαζοκιτρίνων στο πρωτάθλημα και τέταρτη συνολικά. Με τον Τσέντομιρ Γιανέφσκι στον πάγκο η λεμεσιανή ομάδα είναι αήττητη σε πέντε ματς (με τέσσερις απαραβίαστες εστίες) και κατάφερε να κάνει άλμα τριών θέσεων, αφού με 11 βαθμούς βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα η Νέα Σαλαμίνα που έχασε πέναλτι με τον Τολεμές στο 22′ ήταν η πρώτη ήττα μετά από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα επί Δόξας και Ομόνοιας. Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες (Ντορεγκαράι, Μποτεάκ, Μιγκελίτο, Καρλίτος) έμεινε στην 6η θέση με 13 βαθμούς.

Για την 9η αγωνιστική η ΑΕΛ αντιμετωπίζει την Παρασκευή (28/10) τον Ακρίτα στο «Στέλιος Κυριακίδης», ενώ η Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται το Σάββατο (29/10) την πρωτοπόρο Πάφος FC.

Το ματς

Το χαμένο πέναλτι του Φλοριάν Τολεμές στο 22’ και η απόκρουση του Μελίσσα στη σέντρα σου του Τσιμπόλα στο 45+3’ ήταν οι μοναδικές αξιοσημείωτες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες αμύνθηκαν καλά, όμως η αλήθεια είναι πως δεν πιέστηκαν και ιδιαίτερα. Αντιθέτως, παραγωγικά τόσο η ΑΕΛ όσο και η Νέα Σαλαμίνα πήραν απροβίβαστο βαθμό, καταγράφοντας μόλις από δύο τελικές προσπάθειες.

Στο 22’ οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μαργκάσα από τον Τσιμπόλα, παράβαση που δεν καταλόγισε στη ροή αγώνα ο Κωνσταντίνος Φωτίου, όμως μετά από υπόδειξη του VARίστα Μενέλαου Αντωνίου πήγε στο on field review και αφού είδε τις επαναληπτικές προβολές έδειξε ορθά την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Φλοριάν Τολεμές, ο οποίος επέλεξε να νικήσει τον Μούριελ με δυνατό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Στα χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου, ο Μελίσσας ήταν σε ετοιμότητα στη σέντρα σουτ που επιχείρησε ο Τσιμπόλα και έδιωξε σε κόρνερ.

Ελαφρώς πιο γρήγορος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως και πάλι οι καλές στιγμές ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού και τα αβίαστα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Στο 53’ ο Μακρής κλώτσησε «αέρα» και η ευκαιρία για την ΑΕΛ έκανε «φτερά», στο 61’ ο Μούριελ μάζεψε χωρίς δυσκολία την μπάλα στην κεφαλιά του Τολεμές, ενώ στο 65’ καταγράφηκε η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο ματς, πριν φυσικά ο Σάντος παραβιάσει την εστία της Νέας Σαλαμίνας. Ο Παπαφώτης βρέθηκε σε θέση βολής μετά την πάσα του Κάσα, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Το χρονόμετρο κυλούσε προς το 90’ και η ομάδα του Τσέντομιρ Γιανέφσκι ήταν αυτή που αναζητούσε με περισσότερη θέρμη το γκολ, χωρίς όμως να βρίσκει τον τρόπο να γίνει απειλητική. Τη λύση για τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού έδωσε ο Μπρούνο Σάντος. Στο 82’ του αγώνα ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε θέση βολής, μετά την κάθετη πάσα του Κάσα, και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Μελίσσα. Ήταν το πρώτο γκολ του 29χρονου μπακ, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για ξέφρενα πανηγύρια στην ανατολική κερκίδα του Τσιρείου και υπέγραψε την τρίτη διαδοχική αντεπίθεση της ΑΕΛ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Νέα Σαλαμίνα… άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μούριελ στην κεφαλιά του τερματοφύλακα Μελίσσα, ο οποίος προωθήθηκε σε κόρνερ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μούριελ, Σάντος, Μπάστο, Μπίλοβαρ, Ντζαλμά, Μακρής (90+4′ Φραντζής), Ζντραφκόφσκι (46′ Μεντόγεβιτς), Τσιμπόλα (86′ Τεϊσέιρα), Κασά, Παπαφώτης (69′ Κατσανίκλιτς), Τσέποβιτς (46′ Μπεραχίνο).

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Κατσικάς, Οφόρι (69′ Φιάκας), Μαργκάσα (69′ Λιμπόμπε), Φράγκος (85′ Τσίκο), Φελίπε, Τιάγκο (85′ Κουμούρης), Κλίμοβιτς, Tολεμές.

Σκόρερ: Σάντος 82′ / –

Κίτρινες: Ζντραφκόφσκι, Μπάστο, Κατσανίκλιτς, Μεντόγεβιτς / Oφόρι, Κατσικάς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Χαραλάμπους Γιώργος.

Β’ Βοηθός: Στυλιανού Μάριος.

4ος: Φελλάς Κωνσταντίνος.

VAR: Αντωνίου Μενέλαος.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτητής: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη αγώνα.

5′ Xωρίς κάποια φάση μέχρι στιγμής στο παιχνίδι. Πολλές προσωπικές μονομαχίες, η Νέα Σαλαμίνα δεν δείχνει διατεθειμένη να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

18′ Στο έδαφος ο Μαργκάσα μετά από μαρκάρισμα του Τσιμπόλα. Δεν καταλογίστηκε παράβαση, αν και στις επαναληπτικές προβολές φάνηκε ότι υπάρχει ανατροπή.

20′ Το VAR (Μενέλαος Αντωνίου) καλεί τον διαιτητή (Κωνσταντίνο Φωτίου) να δει τη φάση στο on field review.

21′ Καταλογίζει την παράβαση ο διαιτητής, ορθή η απόφαση.

22′ Ο Φλοριάν Τολεμές αστοχεί από τα ένδεκα βήματα, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

39′ Tελικά προσπάθεια για την ΑΕΛ με το σουτ του Μακρή να μην ανησυχεί τον Μελίσσα.

44′ Με εξαίρεση το χαμένο πέναλτι της Νέας Σαλαμίνας οι δύο ομάδες είναι ακίνδυνες επιθετικά. Υστερούν σε παραγωγικότητα.

45+3′ Σέντρα του Τσιμπόλα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ενώ είχε τροχιά προς τα δίχτυα ο Μελίσσας την έδιωξε σε κόρνερ.

45+4′ Βρέθηκε στο έδαφος ο Τσέποβιτς σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Άδωνη, δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

50′ Έπαιξε με τη φωτιά ο Μούριελ, δίνοντας πάσα στον Μπάστο, ο Κλίμοβιτς στην προσπάθειά του να κλέψει την μπάλα υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ.

53′ Ο Μπεραχίνο έκανε κεφαλιά πάσα στον Μακρή, αυτός από καλή θέση δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα και σπατάλησε την ευκαιρία για την ομάδα της Λεμεσού.

56′ Ατομική ενέργεια του Μπεραχίνο από δεξιά, έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής ο Μελίσσας ήταν σε ετοιμότητα.

61′ Σέντρα του Οφόρι, κεφαλιά του Τολεμές υπό την πίεση του Μπολιβάρ, ο Μούριελ μάζεψε την μπάλα.

65′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, η μεγαλύτερη της στο ματς, με τον Παπαφώτη να αστοχεί αμαρκάριστος από εξαιρετική θέση. Πολύ καλά πάσα του Κάσα στον Κύπριο μεσοεπιθετικό.

77′ Η ΑΕΛ προσπαθεί να βάλει πίεση στη Νέα Σαλαμίνα, αλλά για την ώρα δεν έχει λύσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

82′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ με τον Σάντος. Κάθετη πάσα του Κάσα στον Βραζιλιάνο μπακ, ο οποίος σούταρε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Μελίσσα.

90+3′ Σουτ του Μπεραχίνο από εξαιρετική θέση η μπάλα κόντραρε στον Άδωνη και έφυγε κόρνερ.

90+4′ Τεράστια ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα, με τον Μελίσσα να προωθείται σε κόρνερ, να κάνει την κεφαλιά και να αστοχεί για μερικά εκατοστά.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ