aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΖούνιορ: «Θέλουμε το τρόπαιο, να νιώσουμε ότι παίζουμε στη Λεμεσό»

Ζούνιορ: «Θέλουμε το τρόπαιο, να νιώσουμε ότι παίζουμε στη Λεμεσό»

Ο Ντόσα Ζούνιορ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από το ρόστερ της ΑΕΛ που έζησε τις μεγάλες στιγμές της κατάκτησης του πρωταθλήματος του 2012.

Επτά χρόνια μετά, ο Κυπριοποιημένος διεθνής ποδοσφαιριστής έχει την ευκαιρία να κατακτήσει και το Κύπελλο Coca-Cola, κάτι που δεν κατάφερε στον τελικό του 2012 με αντίπαλο την Ομόνοια αλλά και στον τελικό του 2013 με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε που ο Ζούνιορ φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ΑΕΛ αφού πήρε μεταγραφή στην ομάδα της Λεμεσού το 2009 από το Διγενή Μόρφου. Κάνοντας ένα διάλειμμα τριών χρόνων στο εξωτερικό (2013-2016), επέστρεψε ξανά στην ΑΕΛ και φέτος, απέκτησε και πάλι ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

-Ντόσα, πως νιώθεις που έχεις ξανά την ευκαιρία να αγωνιστείς σε τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΛ, διεκδικώντας ένα τρόπαιο;

«Το να συμμετάσχεις σε ένα τελικό, είναι πάντα κάτι σπουδαίο. Η συμμετοχή σε τελικό σου δίνει την ευκαιρία να παλέψεις για τον τίτλο και μια ομάδα με την ιστορία της ΑΕΛ, πρέπει πάντα να διεκδικεί τίτλους».

-Η ΑΕΛ έχει χρόνια να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο και ιδιαίτερα Κύπελλο. Παρά τις συμμετοχές σε τελικούς, η τελευταία κατάκτηση ήταν πριν 30 χρόνια. Αυτό δίνει επιπλέον κίνητρο στους ποδοσφαιριστές.

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τελικό και το γεγονός ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουμε πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι μοναδικό και αξιοσημείωτο για την ΑΕΛ, μας δίνει κίνητρο για να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα καταφέρουμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, αγωνιστικά και ψυχολογικά και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται για να κερδίσουμε το Κύπελλο».

-Ποια είναι η άποψη σου για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ με την οποία θα αγωνιστείτε στον τελικό;

«Ο αντίπαλος μας είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα που πάντα θέλει να κερδίζει, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι καταφέρνει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα για τόσα συνεχόμενα χρόνια. Ασφαλώς και εμείς θέλουμε να κερδίζουμε πάντα, κάτι που επιβάλλει και η ιστορία της ΑΕΛ. Περιμένω μια πολύ δυνατή και ανταγωνιστική αναμέτρηση, για την οποία, εμείς οι ποδοσφαιριστές θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε».

-Ποιο είναι το μήνυμα σου προς τον κόσμο της ΑΕΛ ενόψει του τελικού;

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας στην ομάδα, για τους ποδοσφαιριστές, κυρίως τους νέους που ήρθαν φέτος, για την προπονητική ομάδα, το προσωπικό, για όλους μας γιατί δεν είχαμε την στήριξη του κόσμου στο γήπεδο. Προσπαθούσαμε πάντα σε όλους τους αγώνες να κάνουμε περήφανο τον κόσμο της ΑΕΛ, προσπαθούσαμε πάντα να δείξουμε πως η ΑΕΛ είναι ένας σύλλογος με νοοτροπία νικητή και νομίζω πως τα καταφέραμε. Όλοι ελπίζουμε πως στον τελικό θα έχουμε τον κόσμο της ΑΕΛ στο πλευρό μας. Είναι ένας πολύ σημαντικός τελικός για όλους μας. Ελπίζω ότι στις 22 του Μάη, ο μεγάλος κόσμος της ΑΕΛ θα μας κάνει να νιώσουμε ότι παίζουμε στο σπίτι μας, ότι παίζουμε στη Λεμεσό!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ