aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΖητούμενο η ομοιογένεια για την ΑΕΛ

Ζητούμενο η ομοιογένεια για την ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Και τώρα δουλειά, σκληρή δουλειά από όλους για να φτάσουν στα επίπεδα που θέλει ο Πάμπος Χριστοδούλου. Ο χρόνος πιέζει, καθώς σε τρεις εβδομάδες, αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις, αλλά αυτό δεν αγχώνει κανέναν.

Μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά, αναμένεται πως η ΑΕΛ θα είναι έτοιμη για τα πρώτα της παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Στη μέση είναι και το θέμα της ομοιογένειας, όμως ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει ο Κύπριος τεχνικός, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία, πως στην ώρα της θα δεθεί και η ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του.

Το ρόστερ συμπληρώθηκε με την απόκτηση του Ντανίλο Μπουένο, ενός ποδοσφαιριστή με οργανωτικά προσόντα. Ο Βραζιλιάνος, λογικά, δεν θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα, καθώς θα συναντήσει τον συμπατριώτη του Λούκας Σόουζα. Ο τελευταίος βγάζει μάτια στις προπονήσεις και όλοι έχουν να λένε για ένα πολυεργαλείο στη μεσαία γραμμή.

Αν υπολογίσουμε πως στις επιλογές του τεχνικού της ΑΕΛ, είναι και οι Σοάρες, Σαβάν και Νικολάου, τότε μιλάμε για ένα πολύ καλό έμψυχο δυναμικό. Ο Πάμπος Χριστοδούλου δίνει μεγάλη σημασία στη μεσαία γραμμή, γιατί από εκεί θα ξεκινήσει η θωράκιση του αμυντικού μηχανισμού. Ο τεχνικός της ΑΕΛ έχει αρχίσει να κτίζει την ομάδα του, από την οπισθοφυλακή, έχοντας στόχο να μη δέχεται γκολ.

Κάτω από τα δοκάρια έχει ως πρώτες επιλογές τους Ρόμο και Κίττο, ενώ γα τα άκρα της άμυνας, έχει για δεξιά τους Αϊρόσα και Χ. Κυριάκου και για την άλλη πλευρά τους Φορτούνα και Παπάνκο. Εκεί που δεν είναι ξεκάθαρη η κατάσταση, είναι στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιέλης παραμένει σταθερή αξία, ενώ κερδίζει έδαφος ο Μπογιόμ. Άλλη μια επιλογή θα είναι ο Λαφράνς, ο οποίος άρεσε και θα υπογράψει συμβόλαιο. Στις επιλογές του τεχνικού της ΑΕΛ, είναι και ο Α. Κυριάκου, ο οποίος φέτος παρουσιάζεται πιο ώριμος.

Πάνω σε αυτούς θα στηριχθεί ο Πάμπος Χριστοδούλου, για να φτιάξει ένα ισχυρό αμυντικό μηχανισμό. Θεωρητικά οι επιλογές είναι πολύ καλές, μένει μόνο να το αποδείξουν στο νέο πρωτάθλημα.

Απ’ εκεί και πέρα, μια εξάδα επιθετικών (Μ. Ηλία, Μπενγκί, Αγκινάλδο, Φιρμίνιο, Μέσκα και Ουέλινκτον), θα δώσουν μάχη για τις τρεις μπροστινές θέσεις, με την ελπίδα πως στην επίθεση, θα καταστεί ιδιαίτερα ελκυστική για να παίρνει και τους βαθμούς που θα την ανεβάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Ξέχωρα από την πιο πάνω εξάδα, είναι ανοικτό και το θέμα της απόκτησης ενός ακόμη ακραίου επιθετικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ