aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΞέσπασαν στους αστυνομικούς οι ΑΕΛίστες

Ξέσπασαν στους αστυνομικούς οι ΑΕΛίστες

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά η πόλη της Λεμεσού, με την περιοχή του Εναερίου να γίνεται έρμαιο ταραχοποιών στοιχείων και με τους κάτοικους να βιώνουν στιγμές εμπόλεμης ζώνης. Πέτρες, μολότοφ, δακρυγόνα, φωτιές σε καλάθους σκουπιδιών, ζημιές σε οχήματα με το ένα να καταστρέφεται ολοσχερώς, είναι ο απολογισμός των όσων διαδραματίστηκαν μετά τον τελικό κυπέλλου και τη νίκη της Ομόνοιας απέναντι στη ΑΕΛ.

Η ήττα της λεμεσιανής ομάδας και η παρουσία των μελών της Δύναμης στην περιοχή του Εναερίου ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν οι χούλιγκαν τη δράση τους. Από τα επεισόδια, τα οποία διήρκησαν πέραν των τριών ωρών, δεν έλειψαν οι τραυματισμοί. Μέλος της Δύναμης τραυματίστηκε στο πόδι μετά από ρίψη φωτοβολίδας με τη χρήση πιστολιού.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 11:00 το βράδυ όταν ομάδα περίπου 60 προσώπων, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το οίκημα του Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΛ, άρχισε να επιτίθεται σε αστυνομικούς, ρίχνοντας τους πέτρες, κροτίδες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ. Την ίδια ώρα στον κυκλικό κόμβο του Αγίου Νικολάου είχαν μαζευτεί περίπου 40 φίλαθλοι της Ομόνοιας, οι οποίοι θέλησαν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του κυπέλλου.

Η κατάσταση ξέφυγε με τους χούλιγκαν να βγάζουν όλο το μένος τους σε βάρος των αστυνομικών. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική λόγω της χρήσης δακρυγόνων, ενώ οι βόμβες μολότοφ έπεφταν σαν βροχή, με τους κάτοικους να παρακολουθούν σοκαρισμένοι από τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους την όλη κατάσταση. Όπως μας αναφέρθηκε από αστυνομική πηγή, οι περισσότεροι από τους δράστες είναι ανήλικα πρόσωπα.

Οι αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες σε 16χρονο μαθητή, ο οποίος εντοπίστηκε έξω από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων της ΑΕΛ και είχε επιτεθεί εναντίον των αστυνομικών με πέτρες. Ο 16χρονος επιχείρησε να διαφύγει με μοτοσικλέτα έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα. Αφού έγινε κατορθωτή η σύλληψη του διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαία, από τις 9 Μαΐου.

Ο 16χρονος οδηγήθηκε για ανάκριση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και τέθηκε υπό κράτηση. Χθες παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο πέντε ημερών. Όπως πληροφορείται ο «Φ», ο ανήλικος ανακρινόμενος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στα επεισόδια και ότι έριξε πέτρες. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι βρισκόταν στην περιοχή.

Η Αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη 25χρονου στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν 254 κυνηγετικά φυσίγγια. Ο 25χρονος μαζί με αλλά τρία πρόσωπα επέβαιναν σε όχημα και ανακόπηκαν για έλεγχο. Ο 25χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη για το αδίκημα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών. Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς ενώ και οι τρεις επιβάτες του οχήματος ανακρίθηκαν σχετικά με τα επεισόδια.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν στην κατοχή τους βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο σε σχέση με τα επεισόδια ενώ ψάχνουν κλειστά κυκλώματα της περιοχής τα οποία ενδεχομένως να κατέγραφαν τους δράστες. Στα βίντεο καταγράφονται εικόνες βίας και εμπόλεμης κατάστασης με τους οπαδούς να φέρουν κουκούλες και να είναι οργανωμένοι με διάφορα επιθετικά αντικείμενα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ