aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΞενάγηση στον χώρο της ανέγερσης της Limassol Arena (εικόνες - δηλώσεις)

Ξενάγηση στον χώρο της ανέγερσης της Limassol Arena (εικόνες – δηλώσεις)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί (05/02) ξενάγηση στον χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο γήπεδο της Λεμεσού, Limassol Arena, στο Κολόσσι. Έπειτα από πάρα πολλά χρόνια ένα όνειρο που έμοιαζε απραγματοποίητο, παίρνει πλέον σάρκα και οστά και μπαίνει τέλος σιγά-σιγά στην προσμονή των Λεμεσιανών φιλάθλων. Παράλληλα, μπήκε για τα καλά και το νερό στο αυλάκι, καθώς τα έργα άρχισαν σήμερα (05/02) και οι μπουλτόζες και τα φορτηγά ζεστάθηκαν για την υλοποίηση του πολυπόθητου αυτού έργου.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Αντρέας Μιχαηλίδης, κάποια στελέχη του Οργανισμού, αλλά κι ο αντιδήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Σύκας κι ο κοινοτάρχης Κολοσσίου Λούκας Γενεθλίου. Ο επικεφαλής της εταιρίας CyField – Neophytou J.V., Μιλτιάδης Νεοφύτου ξενάγησε τους δημοσιογράφους και τα στελέχη του ΚΟΑ στον χώρο, ανάλυσε και εξήγησε τα ακριβή σημεία όπου θα ανεγερθεί το Limassol Arena.

Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για τη Λεμεσό, δήλωσε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος επιθεώρησε την έναρξη των εργασιών και κάλεσε την εργοληπτική εταιρεία που ανέλαβε το έργο, όπως αυτό το παραδώσει εντός χρονοδιαγραμμάτων, δηλαδή εντός 28 μηνών. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, ενημέρωσε επίσης τους δημοσιογράφους ότι η κατάθεση του θεμελίου λίθου θα γίνει σύντομα στην παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Η ιστοσελίδα μας, Goal.com.cy, ήταν παρούσα και μεταξύ άλλων κατέγραψε τα εξής:

-Δημοσιογράφοι και στελέχη του ΚΟΑ ξεναγήθηκαν στον χώρο, τους αναλύθηκε και εξηγήθηκε η διαδικασία της ανέγερσης του γηπέδου, καθώς και οι δρόμοι από τους οποίους θα είναι προσβάσιμο το γήπεδο για τον κόσμο που θα δίνει το παρών του στα αθλητικά γεγονότα.

-Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης θα υπάρχουν και τέσσερα βοηθητικά γήπεδα.

Ο επικεφαλής της κοινοπραξίας CyField – Neophytou J.V., Μιλτιάδης Νεοφύτου ανέφερε: «Εμείς από την πλευρά μας θα καταβάλουμε με εντιμότητα κι ακεραιότητα όλα όσα μας ανατέθηκαν για το γήπεδο μέσα σε σωστά ποιητικά και χρονικά πλαίσια. Ο θεός να μας βοηθήσει να κυλήσουν όλα προς τη σωστή κατεύθυνση». Είπε επίσης ότι υποχρέωση της εταιρείας είναι να παραδώσει εντός χρονοδιαγραμμάτων και με όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές, ένα έργο που περιμένει όλη η Κύπρος.

Ο κοινοτάρχης του Κολοσσίου, Λούκας Γενεθλίου είπε: «Είμαστε πολύ τυχεροί που επιλέγηκε μέρος της κοινότητας μας για το μεγαλοπρεπές αυτό έργο. Ως κοινότητα θα είμαστε διπλά στον ΚΟΑ και στους εργολάβους για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι με αυτό το έργο η ανάπτυξη θα είναι μεγάλη στη δυτική Λεμεσό».

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Αντρέας Μιχαηλίδης τόνισε: «Σε ό,τι χρειαστείτε εμείς θέλουμε έντιμα ωραία να προχωρήσετε. Εμείς θα βοήθησουμε με όλους μας του δρόμους θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πάει σε καλή μεριά. Αν με τη βοήθεια του θεού γίνει το γήπεδο θα γράψουμε το όνομα μας σε ένα στολίδι για τους φιλάθλους της Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου. Σύντομα θα είναι εδώ ο ΠτΔ για τον θεμέλιο λίθο. Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ που ήρθαν και κάλυψαν το γεγονός». «Εμείς θα συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο, διαχειριζόμαστε όλοι μας δημόσιο χρήμα, που είναι ιερό, και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάει σε καλή μεριά», είπε ο επίσης, προσθέτοντας ότι «αν  πετύχουμε το στόχο μας, τότε όλοι μας θα συνδέσουμε το όνομα μας με ένα έργο το οποίο περιμένει η Λεμεσός και η Κύπρος ολόκληρη».

-Ο αντιδήμαρχος Λεμεσού Νίκος Σύκας ανέφερε, από την πλευρά του, ότι ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τη Λεμεσό, μετά από χρόνια προσπαθειών και κατόπιν έμπρακτης στήριξης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και το καλοκαίρι του 2021 θα διεξαχθεί ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας στο νέο γήπεδο της Λεμεσού. «Το σημαντικότερο είναι ότι καθορίζεται το μέλλον του ποδοσφαίρου στη Λεμεσό. Είμαστε στη δυτική Λεμεσό, μια αθλητομάνα περιοχή και πέραν από αθλητικό, είναι και κοινωνικό το υπόβαθρο που θα βιώσουμε σε αυτήν την περιοχή», είπε ο κ.Σύκας.

-Αξίζει να αναφερθεί ότι απέναντι από το γήπεδο που θα ανεγερθεί, υπάρχει χώρος ο οποίος θα μείνει προς το παρόν αναξιοποίητος και μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς ανέγερσης ξενοδοχείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ