aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΒρυχηθμοί «λεόντων» και αναπτέρωση ελπίδων! (video & pics)

Βρυχηθμοί «λεόντων» και αναπτέρωση ελπίδων! (video & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Σπουδαίο «διπλό» πέτυχε η ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», η οποία κέρδισε την Ανόρθωση με 1-0 χάρις σε γκολ του Ανδρέα Κυριάκου στο 13’. Έπειτα από έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη, η ομάδα της Λεμεσού ξεδίψασε απέναντι στην «Κυρία» και αναπτέρωσε τις ελπίδες της στην προσπάθεια που κάνει για εξασφάλιση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Παράλληλα με την επιστροφή των χαμόγελων στο σύλλογο της Λεμεσού, η ΑΕΛ επέστρεψε και στην 4η θέση, αφού σε συνδυασμό με την ήττα της Ομόνοιας, βρίσκεται πλέον στο +1 από τους πράσινους. Από την άλλη, η Ανόρθωση που έχει ως μοναδικό στόχο το κύπελλο, παραμένει χωρίς νίκη στα πλέι οφ του α’ γκρουπ.

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που άρχισε με επιθετικούς προσανατολισμούς και προτού συμπληρωθούν πέντε λεπτά, οι κυανόλευκοι πλησίασαν στο γκολ με τον Άλβες, όμως, ο Ρομό στέρησε το τέρμα στον Βραζιλιάνο. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Ρόνι Λέβι, αφού στο 6’ αποβλήθηκε ο Κόπριβετς με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ο Σλοβένος κίπερ καθυστέρησε να διώξει την μπάλα με τα πόδια, ο Μέσκα πρόλαβε και την έκλεψε και ακολούθως ο Κόπριβετς ανέτρεψε τον Πορτογάλο εξτρέμ στερώντας του το δικαίωμα να σκοράρει. Εξ ου και η ορθή αποβολή, ενώ ο Λέβι απέσυρε τον Καρλίτος για να περάσει ο Παπαδόπουλος κάτω από τα δοκάρια.

Η Ανόρθωση δεν έδειξε να φοβάται στην εξέλιξη της αναμέτρησης πλησιάζοντας μάλιστα στο γκολ όμως, για ακόμη μια φορά η συμβολή του Ρομό ήταν καταλυτική, καθώς στο 7’ απέκρουσε σουτ του Ράγιος σε τετ α τετ. Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 13’ η ΑΕΛ κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της φάση με σουτ του Αν. Κυριάκου μετά από λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας και άτσαλη κεφαλιά από τον Ράγιος.

Στην επανάληψη, μετά από κάποιες κινήσεις του Μπρούνο Μπαλταζάρ στον μεσοαμυντικό τομέα, η ΑΕΛ έδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμά της, όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ανόρθωση πίεσε σε μεγάλο βαθμό και αν είχε την τύχη με το μέρος της μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση σε ευκαιρίες που είχε με τους Βίκτορ και Καμπρέρα. Παρόλα αυτά δεν τα κατάφερε και για άλλο ένα ματς έμεινε χωρίς νίκη, εν αντιθέσει με την ΑΕΛ η οποία επέστρεψε δυναμικά στις επιτυχίες.

Το πρόσωπο: Τουλάχιστον τρεις σωτήριες επεμβάσεις πραγματοποίησε ο Ρόμο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και κράτησε το μηδέν στην εστία του, εκεί που η Ανόρθωση ήταν καλύτερη και πίεζε. Ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και ήταν εκεί όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του για να την κρατήσει όρθια.

H φάση: Θα μπορούσε να ήταν η αποβολή του Κόπριβετς στο 6’ αλλά από τη στιγμή που δεν φάνηκε στο γήπεδο το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε η ΑΕΛ, το γκολ του Κυριάκου στο 13ο λεπτό ήταν η φάση που σημάδεψε το ματς και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Δείτε πιο κάτω την ταυτότητα και το live της αναμέτρησης.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Ερέρο, Σεϊχού, Σάντος, Ολιβέιρα, Μίτροβιτς, Βίκτορ, Καρλίτος (8′ Παπαδόπουλος), Ράγιος (64′ Καμπρέρα), Άλβες.

ΑΕΛ (Μπορύνο Μπαλταζάρ): Ρομό, Αϊρόσα, Μίτρεα, Α. Κυριάκου, Φορτούνα, Μέσκα, Νικολάου (85′ Λαφράνς), Σαβάν (46′ Σοάρες), Πίτι (71′ Γεωργιάδης), Σάσι, Αρουαμπαρένα.

Σκόρερ: 13′ Α. Κυριάκου.

Κίτρινες: 31′ Μίτροβιτς (2η) / 40′ Πίτι (2η), 56′ Φορτούνα, 67′ Α. Κυριάκου.

Κόκκινες: 6′ Κόπριβετς (απευθείας κόκκινη).

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης.

Α’ βοηθός: Αγγέλα Κυριάκου.

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Ιωάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Πανίκος Καΐλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ