aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΒλάζνια – ΑΕΛ 0-1: Αν έχεις «Τσέπο»… διάβαινε στην επόμενη φάση - παίρνει σειρά η...

Βλάζνια – ΑΕΛ 0-1: Αν έχεις «Τσέπο»… διάβαινε στην επόμενη φάση – παίρνει σειρά η Καραμπάκ! (vid)

Δια ποδός Τσέποβιτς και στον επαναληπτικό αγώνα, όπως και στον πρώτο, η ΑΕΛ πήρε τη νίκη με 1-0 στην Αλβανία, επί της Βλάζνια για τον δεύτερο προκριματικό γύρου του Κόνφερενς Λιγκ. Ο Σέρβος επιθετικός με δύο γκολ στα δύο πρώτα του ματς με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, έστειλε την ομάδα του στον τρίτο προκριματικό γύρο, εκεί όπου θα «μονομαχήσει» με την Καραμπάκ του Αζερμπαϊτζάν.

Με συνολικό σκορ 2-0 η ομάδα της Λεμεσού, πήρε την πρώτη της ευρωπαϊκή πρόκριση. Τελευταία ήταν αυτή επί της Προγκρές Λουξεμβούργου, τη σεζόν 2017-18 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Καραμπάγκ την ερχόμενη Πέμπτη (5/8) στην Κύπρο, με τον επαναληπτικό να είναι μια εβδομάδα μετά (12/8) στο Αζερμπαϊτζάν.

Το ματς

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με πολλές διακοπές, χαμηλό τέμπο και λίγες ευκαιρίες, μια φάση ήταν αρκετή για να στείλει ο Στέφαν Τσέποβιτς την μπάλα στα δίκτυα και να βάλει γερές βάσεις πρόκρισης. Στο 20΄μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ριέρα, ο Σέρβος έφυγε απέναντι από τον Ζόκοβιτς και δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα και να ανοίξει το σκορ. Η ΑΕΛ πέντε λεπτά αργότερα (30’) έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, με τον Ιμάμι να βάζει την κόντρα στο σουτ του Έουλερ και να σώζει. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γαλαζοκίτρινοι έφεραν το ματς στον ρυθμό που ήθελαν, έλεγξαν τον αγώνα, δεν άφησαν τη Βλάζνια να δημιουργήσει και διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους αποτέλεσμα χωρίς να κινδυνέψουν.

Οι Αλβανοί στο δεύτερο μέρος πήραν τον έλεγχο του αγώνα, προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Κέρκεζ έκλεισαν υποδειγματικά τους χώρους προς την εστία του Βοζίνια. Δεν επέτρεψαν στη Βλάζνια να απειλήσει, που όσο περνούσε η ώρα ρίσκαρε όλο και περισσότερο. Τελικά η πρώτη ουσιαστική απειλή ήρθε στο 67’ με τον Ντιλαβέρ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά. Η ΑΕΛ ουσιαστικά δεν κινδύνεψε ξανά παρά μόνο στο 90+4’, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιουνούζι να κοντράρει στο τείχος και να πηγαίνει ξανά στο δοκάρι. Με σχετική ευκολία οι γαλαζοκίτρινοι κράτησαν το υπέρ τους 1-0, τη δεύτερη νίκη τους επί των Αλβανών και φυσικά την πρόκριση.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Βλάζνια (Τόμας Μπρντάριτς): Ζόκοβιτς, Γκουρίστα, Αντίλι, Ιμάμι, Μπουλάτοβιτς (83′ Σμαίλι), Κρίμι, Γιονούζι, Κάλεζιτς (60′ Ντίλαβερ), Κρούγια (60′ Κόμπα), Χοχάι (73′ Καλάτζα), Λατίφι (73′ Φανγκάι).

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Σάντος, Τεϊσέιρα (44′ Σωτηρίου), Ριστέφσκι, Μαζάν, Μεντόγεβιτς, Ζντραφσκόφσκι, Ριέρα (85′ Μάζουρεκ), Έουλερ (64′ Πελέ), Τόρες, Τσέποβιτς.

Σκόρερ: – / Τσέποβιτς 20′

Κίτρινες: Αντίλι, Κρούγια, Κρίμι / Τεϊσέιρα, Έουλερ, Μεντόγεβιτς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Λόρο Μπορίτσι»

Διαιτητής: Ρομ Χάρβι (Ιρλανδία)

Βοηθοί διαιτητές: Γουέιν ΜακΝτόνελ (Ιρλανδία), Ντάραγκ Κίγκαν (Ιρλανδία).

4ος διαιτητής: Ρέιμοντ Μάθιους (Ιρλανδία).

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5′ Κίτρινη κάρτα στον Έουλερ.

– Απέναντι στην Καραμπάκ η ΑΕΛ αν προκριθεί. Οι Αζέροι πήραν την πρόκριση μετά τη νίκη τους με 1-0 στο Ισραήλ επί της Ασντόντ.

15′ Χωρίς ευκαιρίες το πρώτο δεκαπενάλεπτο.

20′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η ΑΕΛ με τον Τσέποβιτς, μετά την εξαρετική κάθετη πάσα του Ριέρα, που έβγαλε απέναντι από τον Ζόκοβιτς τον Σέρβο, ο οποίος με τη σειρά του δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα.

30′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Εξαιρετικός συνδυασμός από τους γαλαζοκίτρινους, ο Έουλερ βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, την τελευταία στιγμή ο Ιμάμι έβαλε την κόντρα.

42′ Χτύπησε ο Τεϊσέιρα, δεν μπορεί να συνεχίσει, ετοιμάζεται ο Σωτηρίου.

44′ Μέσα ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου, στη θέση του τραυματία Τεϊσέιρα.

45+2′ Κίτρινη κάρτα στον Αντίλι.

45+4′ Κίτρινη κάρτα και στον Κρούγια.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

55′ Σε κόρνερ ο Βοζίνια το σουτ του Ιμάμι.

57′ Κίτρινη κάρτα στον Μεντόγεβιτς.

60′ Διπλή αλλαγή για τη Βλάζνια, Κρούγια και Κάλεζιτς εκτός, Κόμπα και Ντίλαβερ εντός.

64′ Κίτρινη κάρτα και στον Κρίμι.

64′ Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΛ, Πελέ αντί του Έουλερ.

65′ Σουτ του Πελέ που μόλις μπήκε, από καλή θέση, άουτ η μπάλα.

67′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη Βλάζνια να μπει ξανά στο παιχνίδι. Από σέντρα του Λατίφι, ο Ντίλαβερ πήρε την κεφαλιά, στο δοκάρι η μπάλα.

70′ Πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Ο Ζντραφκόφσκι μ εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα της Βλάζνια, έστειλε την μπάλα σε σώμα αντιπάλου. Ο Τσέποβιτς στη συνέχεια δεν μπόρεσε να απειλήσει.

73′ Διπλή αλλαγή για τη Βλάζνια, Φανγκάει στη θέση του Λατίφι και Καλάτζα στη θέση του Χοχάι.

77′ Χαμένη ευκαιρία για τους Αλβανούς. Με την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γαλαζοκιτρίνων, ο Κόμπα έκανε το σουτ, με τριπλή προσπάθεια ο Βοζίνια κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα.

83′ Σμαίλι στη θέση του Μπουλάτοβιτς.

85′ Μάζουρεκ αντί του Ριέρα.

89′ Αντικείμενα στον Σάντος από τους οπαδούς της Βλάζνια.

90+4′ Νέο δοκάρι για τη Βλάζνια! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιουνούζι, κόντραρε στο τείχος και πήγε στο δοκάρι η μπάλα..

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ