aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΒήχας: «Ο αδελφός μου είναι Απόλλωνίστας, να σκοτωθούμε;»

Βήχας: «Ο αδελφός μου είναι Απόλλωνίστας, να σκοτωθούμε;»

Κραυγή αγωνίας από τον Κώστα Βήχα για τα θλιβερά επεισόδια των τελευταίων ημερών στη Λεμεσό από μερίδα οπαδών της ΑΕΛ και του Απόλλωνα. Ο καταξιωμένος ηθοποιός και γνωστός οπαδός των γαλαζοκιτρίνων βραβεύτηκε ως πρώτος ευρωπαίος πολίτης από το Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το έργο και την προσφορά της «Κίτρινης Γραμμής», η οποία βοήθησε πέραν των 11.000 οικογενειών.

Ο Κώστας Βήχας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» χαρακτήρισε αλήτες όσους αμαυρώνουν την ιστορία των δύο ομάδων της Λεμεσού και προσβλητικό το γεγονός ότι ακόμα και η «Κίτρινη Γραμμή» φρουρείται από αστυνομικό!

«Έγραψα κάτι, αυτό που είπε ο Νίκος Σολωμονίδης. Ο Απόλλων είναι κομμάτι από την ΑΕΛ και οι δύο είναι κομμάτια από την ίδια πόλη. Είμαστε αντίπαλοι μόνο μέσα στο γήπεδο. Έξω είμαστε φίλοι και αδελφοί, συμπολίτες αγαπημένοι. Αυτό το μήνυμα τα λέει όλα. Δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι, για όνομα του Θεού. Με στεναχωρεί να έχουμε αυτή τη στιγμή τόσους αστυνομικούς και να φρουρούν τα πάντα. Την “Κίτρινη Γραμμή” που είναι τα τρόφιμα έχει αστυνομικό έξω για να προσέχει μήπως έρθει κάποιος ανεγκέφαλος να κάνει ζημιά, έξω από τους χώρους των δύο ομάδων, τα Σωματεία, τα καταστήματα και αυτό είναι τραγικό. Προσβάλουν τα Σωματεία ή καλύτερα αυτούς που θέλουν να λέγονται οπαδοί, να μην πω τι είναι στο αέρα του ραδιοφώνου», ήταν η αρχική τοποθέτηση.

Ακολούθως ο γνωστός ηθοποιός κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα δήλωσε στην εκπομπή λίγο ενωρίτερα ο Άγγελος Τσολάκης (διαβάστε εδώ) ότι δεν βίωσε ποτέ όταν αγωνιζόταν έχθρα και μίσος στα ντέρμπι της Λεμεσού: «Να σας πω κάτι που αφορά εμένα: ο αδελφός μου είναι με τον Απόλλωνα, εγώ με την ΑΕΛ τι πρέπει να κάνουμε να σκοτωθούμε; Είμαστε στην ίδια πόλη. Παλιά πήγαιναν όλοι στην ίδια κερκίδα. Γίνονταν τα πειράγματα που έπρεπε και τελείωσε. Τώρα, να καταστρέψουν περιουσίες και από τις δύο πλευρές, αυτοκίνητα, μαγαζιά για ποιο λόγο; Τι θα κερδίσω; Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα δεν θα το χαρεί καμία από τις δύο ομάδες γιατί έχουν αμαυρώσει την ημέρα αυτοί οι αλήτες!».

Ακολούθως ο Κώστας Βήχας αναφέρθηκε στη συγκινητική προσπάθεια της «Κίτρινης Γραμμής» και την βράβευσή του ως κορυφαίος ευρωπαίος πολίτης την οποία παρομοίασε με νισιάνια που θα χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει ακόμα περισσότερο κόσμο.

Η «Κίτρινη Γραμμή» εξελίχθηκε σε κίνημα, πώς καθιερώθηκε τόσο πολύ; «Όταν έκλεισαν τα πάντα ο Ανδρέας Σοφοκλέους μας έδωσε το Αθλητικό Κέντρο και εμείς το κάναμε τεράστιο μπακάλικο. Είχε μέσα ότι φανταστείς: αγγουράκια, ντομάτες, τρόφιμα. Στόχος μας ήταν να δώσουμε τρόφιμα σε όλο τον κόσμο, παγκύπρια. Πάρα πολλές ομάδες ήρθαν και ενίσχυσαν την ΑΕΛ».

Είναι και κάποιοι επώνυμοι που κρύβονται; Καλλιτέχνες και άλλοι; «Βέβαια, είναι άνθρωποι που έχουν προσφέρει σε αυτό τον τόπο. Πρωταγωνιστές, συνάδελφοι σας ακόμα δημοσιογράφοι που τους έχουν διώξει από τις δουλειές τους, ηθοποιοί, τραγουδιστές, ζωγράφοι έμειναν ξεκρέμαστοι. Είναι χωρίς μισθό, όλος αυτός ο κόσμος πρέπει να ζήσει. Έτσι, επειδή είναι επώνυμος κάποιος δεν στέκεται στην ουρά να πάρει φαγητό, αναγκάζεται να κρύβεται μέσα στα δέντρα για να μην το δει κάποιος. Εγώ το καταλαβαίνω αμέσως και το κατανοώ».

Η βράβευση σας βοηθά την προσπάθεια που κάνετε; «Θα σας το πω με χιούμορ. Ήμουν ένας απλός στρατιώτης και πλέον πήρα μερικά νισιάνια οπότε μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για να ενισχύσουμε το έργο μας».

Θα κάνετε πρόβλεψη για απόψε; «Θα πάω το συναίσθημά μου, θα κερδίσει η ΑΕΛ. Όσα παιχνίδια παρακολούθησα φέτος από το γήπεδο φέτος κερδίσαμε. Είμαι γουρλής».

Ποιος θα σκοράρει το γκολ; «Όλες οι ομάδες έχουν γκολτζήδες, εμείς τους έχουμε όλους. Μπορεί να σκοράρει και ο τερματοφύλακας (γέλια)».

Από το δ.σ. της ΑΕΛ και το τεχνικό επιτελείο εσείς που είστε κοντά υπάρχει κάποιος με υποκριτικές ικανότητες; «Όχι, όχι. Ο τρόπος που δουλεύει ο φίλος μου ο Κέρκεζ και η συμπεριφορά του είναι εκπληκτική. Τους έχει κάνει ομάδα, σύνολο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ