aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΒάσκος «χρυσοκέφαλος»! (vid & pics)

Βάσκος «χρυσοκέφαλος»! (vid & pics)

Χάρις σε ένα γκολ του Αρουαμπαρένα στο 87’, η ΑΕΛ πήρε μία εξαιρετικά δύσκολη και συνάμα πολύτιμη νίκη κερδίζοντας με 1-0 τον Ερμή στο ΓΣΖ, στο πέσιμο της αυλαίας της 10ης αγωνιστικής κάνοντας άλμα στη βαθμολογία και σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση με 16 βαθμούς.

Πρόκειται για μίας σπουδαίας σημασίας νίκη. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο για τον Μπαλταζάρ. Ο Αβραάμ ήταν κινητικός, ανέβασε την ΑΕΛ και έδωσε πολλά. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής από δικό του φάουλ βρήκε στην αντίπαλη περιοχή τον Βάσκο φορ, ο οποίος στο παρά τρία (87΄) κατάφερε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ, λυτρώνοντας την ομάδα του. Μία νίκη που ανεβάζει την ΑΕΛ ψυχολογικά, αλλά και βαθμολογικά, δίνοντάς της άλλον αέρα ενόψει της συνέχειας.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ μπήκε δυνατά και αποφασιστικά. Θέλησε να αιφνιδιάσει τον Ερμή με ένα γκολ νωρίς, που θα τη βοηθούσε στην εξέλιξη του αγώνα. Σταδιακά, ο Ερμής ανέβασε την απόδοσή του, έκλεισε καλύτερα τους χώρους και προσπάθησε να απειλήσει. Στην πρώτη του απόπειρα θα μπορούσε και να σκοράρει, αλλά ο Τσούμου έχασε τεράστια ευκαιρία (26΄) από το ύψος της μικρής περιοχής. Η ΑΕΛ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν φλύαρη, ανούσια και χωρίς να είναι σε θέση να απειλήσει.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ΑΕΛ να θέλει να πιέσει, να το παλεύει και να προσπαθεί για το γκολ της νίκης. Φαινόταν ότι το ματς θα κρινόταν στο γκολ. Ο Αρουαμπαρένα στο 87′ πέτυχε το «χρυσό» τέρμα και χάρισε στην ομάδα του μία πολύ σημαντική νίκη. Εντυπωσιακοί οι 300 περίπου φίλοι της ΑΕΛ, που μέσα στη βροχή δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν και να πιστεύουν στο τρίποντο.

Το πολύ μεγάλο λάθος δεν έγινε από τους διαιτητές της αναμέτρησης. Σωστά ακυρώθηκε γκολ του Ερμή στο 53′ ως οφσάιντ. Στο 50′ κακώς δεν δόθηκε κάρτα στον Ταραλίδη, ενώ στο 67′ οι της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη στον Τσίνα, με τον διαιτητή να δίνει μόνο φάουλ. Στο 80′ ο Ψάλτης φαίνεται να χτυπά στο πρόσωπο τον Σάσι, αλλά ο διαιτητής έδωσε το φάουλ υπέρ του Ερμή.

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Αραμπατζής, Ψάλτης (83′ Ζαχάρια), Ιμερέκοφ, Χριστοφή, Τσίνα, Κωνσταντίνου, Ταραλίδης, Μαρτίνιουκ, Πατσέκο (62′ Γουίκς), Εμεγκάρα, Τσούμου (72′ Γεωργιάδης).

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Αϊρόσα, Μίτρεα, Τεϊσέιρα, Γουίλερ, Μέσκα (65′ Αβραάμ), Σοάρες, Ιρένε, Σασί (82′ Ηλία), Σίλβα, Ντε Λεόνσο (73′ Αρουαμπαρένα).

Σκόρερ: 87′ Αρουαμπαρένα.

Κίτρινες: 38′ Πατσέκο, 43′ Μαρτίνιουκ, 51′ Τσίνα, 69′ Ταραλίδης / 52′ Ντε Λεόνσο, 76′ Σασί.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: ΓΣΖ.

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς.

Α’ βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.

Β’ βοηθός: Γιώργος Σάββα.

Τέταρτος: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

Το φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης!

Το live της αναμέτρησης!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ