aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΒαλεντίνο, είναι τρελοί αυτοί οι Κορεάτες

Βαλεντίνο, είναι τρελοί αυτοί οι Κορεάτες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τι θα έκανες για €450.000 σε δύο χρόνια; Οι πιο πολλοί από εμάς είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε μακριά για τέτοιο ποσό. Ο Βαλεντίνος Σιέλης, όμως, έχει την απάντηση: θα μεταναστεύσει στη Νότια Κορέα για να παίξει ποδόσφαιρο στην Γκάνγουον. Τα λεφτά είναι πολλά, αλλά από εκεί και έπειτα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κύπριο αμυντικό.

Με πρώτη δυσκολία την προσαρμογή του στον νοτιοκορεάτικο τρόπο ζωής. Καταρχάς, θα πάει σε μια χώρα που δεν είναι σίγουρο αν το ποδόσφαιρο έρχεται καν δεύτερο σε δημοτικότητα. Διότι πρώτο σίγουρα δεν είναι, καθώς η Νότια Κορέα είναι συνυφασμένη με το ταεκβοντό. Καθ’ υπερβολήν (ή και όχι), θα μπορούσε να ειπωθεί ότι όλη η δομή της κοινωνίας της βασίζεται στη δημοφιλή πολεμική τέχνη της.

Οι Κορεάτες αντιλήφθηκαν πολύ νωρίς ότι το εθνικό τους σπορ έχει απήχηση ανά το παγκόσμιο και έπεσαν με τα μούτρα για να το προωθήσουν όσο καλύτερα γίνεται. Κατάφεραν με την επιμονή τους να το κάνουν ολυμπιακό άθλημα το 2000, ενώ δημιούργησαν την κορεάτικη σχολή εκγύμνασης.

Η ρουτίνα ενός Κορεάτη αθλητή ταεκβοντό αρχίζει με το πρώτο φως του Ήλιου και τελειώνει το βράδυ. Οι βασικές αρχές προπόνησης των Κορεατών είναι η πολλή δουλειά με στόχο τα ανεξάντλητα όρια φυσικής κατάστασης και η επανάληψη με στόχο την τελειότητα. Για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων φτάνουν στα όρια της παράνοιας.

Από όλα αυτά εκείνο που ενδιαφέρει τον Σιέλη είναι ότι η φιλοσοφία αυτή δεν σταματά στο ταεκβοντό. Αντιθέτως, είναι η βάση για όλα τα αθλήματα στη Νότια Κορέα! Επομένως, μπορεί ο καθένας να φανταστεί εύκολα τι περιμένει τον Κύπριο διεθνή αμυντικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να πάρει και το τελευταίο σεντ από την Γκάνγουον θα πρέπει πρώτα να ματώσει σε γήπεδα, γυμναστήρια και όπου αλλού σκεφτούν οι Κορεάτες να κάνουν προπόνηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ