aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤρίτο ημίχρονο: Τα «αφεντικά» και οι... αδικημένες

Τρίτο ημίχρονο: Τα «αφεντικά» και οι… αδικημένες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων είναι οι δύο κερδισμένοι στον «πόλεμο» της Λευκωσίας και της Λεμεσού. Οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν την ΑΕΛ με 2-1 στο ΓΣΠ και οι κυανόλευκοι την Ομόνοια με 1-0 στο Τσίρειο. Δύο παιχνίδια σχεδόν πανομοιότυπα, αφού οι κερδισμένοι δεν ήταν καταφανώς καλύτεροι από τους ηττημένους. Δεν λέω ότι δεν άξιζαν τη νίκη, όμως αν η μπίλια καθόταν στο «Χ» ή στο «2» δεν θα ήταν άδικο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόλλων: Πήρε το ντέρμπι χωρίς πολλά πολλά! (video+pics)

Στο ΓΣΠ η ΑΕΛ απέδειξε πόσο σκληροτράχηλη και καλοδουλεμένη ομάδα είναι στη φετινή σεζόν είναι και ο ΑΠΟΕΛ πόση ποιότητα και ποιότητα διαθέτει (και) φέτος. Με τόσες πολλές απουσίες, να μένουν στον πάγκοι οι Αλωνεύτης, Εφραίμ, Ντε Καμάργκο και να κερδίζεις ένα ντέρμπι με ανατροπή, αυτό λέει πολλά! Από την άλλη και η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ μπορεί να επιστράτευσε τη σκληράδα και το πάθος για να σταματήσει τον ΑΠΟΕΛ, όμως κατάφερε να μην απειληθεί σχεδόν καθόλου και αν ήταν πιο προσεχτική να έφευγε με βαθμό ή βαθμούς από τη Λευκωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «γύρισε» και είναι πρώτος μόνος ο ΑΠΟΕΛ! (video+pics)

Πάνω-κάτω τα ίδια συνέβησαν και στο Τσίρειο. Ένας υποφερτός Απόλλων, που αγωνίστηκε με μπόλικο άγχος, βρήκε ένα γκολ από μία στατική φάση και κέρδισε την Ομόνοια. Η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ ήταν εντελώς ανεμική στην επίθεση, αφού δεν έφτιαξε ούτε μία μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, όμως στάθηκε πολύ καλά, ήταν σωστά οργανωμένη στο γήπεδο και δεν άλλαξε τη φιλοσοφία της ακόμη και όταν (άδικα) έμεινε με παίχτη λιγότερο. Φυσικά οι τρεις βαθμοί θα βοηθήσουν πολύ τον Απόλλωνα που χρειαζόταν απαραίτητα μία μεγάλη επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η διαιτησία του Βασίλη Δημητρίου στο ΓΣΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήρε αυτό που άξιζε η Ανόρθωση (video+pics)

Πλέον, η βαθμολογία και η μάχη του τίτλου πήρε φωτιά. Τέλος, η σημερινή μέρα (17/12) περιελάμβανε και παιχνίδια κυπέλλου. Δίκαιη… σβηστή πρόκριση για την Ανόρθωση απέναντι στην Αγία Νάπα, ενώ η Ένωση «φώναξε» ξανά πως είναι ομάδα πρώτης κατηγορίας. Παίζοντας με πολλούς Κύπριους και κάποιους ξένους κέρδισε 3-2 την Πάφος FC και ενώ αν ήταν πιο προσεχτική θα μπορούσε να καθαρίσει από απόψε την πρόκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η διαιτησία του Τσούκκα στο Τσίρειο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ