aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤρέλα για το '12: Συναίσθημα και λογική

Τρέλα για το ’12: Συναίσθημα και λογική

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Κάποτε το 1968 ήταν σημαδιακό για τους οπαδούς της ΑΕΛ, καθώς από τότε περίμεναν πώς και πώς την επόμενη κατάκτηση πρωταθλήματος. Μέχρι που ήρθε το 2012. Έκτοτε, ό,τι έχει σχέση με την ομάδα που πανηγύρισε τον τίτλο εξιτάρει.

Ακόμα και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, σε πρόσφατη συναυλία που διοργάνωσε ο σύλλογος της Λεμεσού, τους τρέλανε με την ατάκα (σαν προφητεία): «Το ’12 θα ξαναρθεί». Ακολούθησαν, εννοείται, έντονες επευφημίες και το σύνθημα-προτροπή στον αρχηγό: «Νικολάου εε, σήκωσέ το οο…».  Προφανώς, ο δημοφιλής καλλιτέχνης ενημερώθηκε καταλλήλως για το κοινό του.

Θυμάστε το ντελίριο ενθουσιασμού που ξέσπασε πριν από έναν χρόνο, όταν επέστρεψε ο -αποκαλούμενος- «Άγιος» Ματίας Ντεγκρά. Ανάλογη ήταν η αντίδραση μετά την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου, ο οποίος πήρε ξανά την εντολή από τη διοίκηση να κάνει ισχυρή και πάλι την ΑΕΛ.

Μεγάλη ήταν επίσης η χαρά του επαναπατρισμού του Μάριου Νικολάου. Πλέον, το τελευταίο διήμερο, οι «λέοντες» ζουν στον ρυθμό άλλης μίας μεγάλης επιστροφής. Ο Ντόσα Ζούνιορ είναι και πάλι κάτοικος Λεμεσού, γεγονός που έφερε νέους πανηγυρισμούς στις τάξεις των γαλαζοκίτρινων της Λεμεσού. Σαφέστατα, πρόκειται για σπουδαία μετεγγραφή.

Οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες. Είναι λογικό άλλωστε να υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα, που κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια. Βεβαίως, άλλο το συναίσθημα και άλλο η λογική. Εννοείται πως η επιστροφή του κόουτς και κάποιων παικτών της ομάδας του 2012, δεν προεξοφλεί νέους θριάμβους.

Το παράδειγμα του Ντεγκρά είναι νωπό στη μνήμη των ΑΕΛιστών. Στη δεύτερη θητεία του, ο Αργεντινός δεν θύμισε σε καμία περίπτωση τον τερματοφύλακα που έμοιαζε ανίκητος προ τετραετίας. Εξού και το διαζύγιο που εκδόθηκε προ ολίγων μηνών. Ασφαλώς, υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που μαρτυρούν πως η επιστροφή σε μία δοκιμασμένη συνταγή δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας.

Άλλωστε, ο Χριστοδούλου βρίσκεται σε παρόμοια θέση με το καλοκαίρι του 2011. Σχεδόν από το μηδέν, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα ανταγωνιστεί τις ομάδες που στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου. Τότε κέρδισε το στοίχημα, το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει ξανά, γνωρίζοντας πως έχει μπροστά του βουνό να ανέβει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ