aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤους περνά όλους από κόσκινο

Τους περνά όλους από κόσκινο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Πάμπος Χριστοδούλου περνά από κόσκινο όλους τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν και δουλεύει εντατικά, ώστε να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Από τους 15 ξένους, που θα έχει στο έμψυχο δυναμικό η ΑΕΛ, παραμένουν ανοικτές αρκετές θέσεις: Του τερματοφύλακα, δύο στόπερ, ενός αριστερού μπακ, ενός ανασταλτικού μέσου, ενός επιτελικού και ενός πλάγιου επιθετικού. Συνεχίζουν οι Αϊρόσα, Σοάρες, Μέσκα, μπορεί και ο Αγκάνοβιτς, ενώ έχουν ανακοινωθεί οι Ουέλινγκτον και Φιρμίνο.

Η ΑΕΛ έχει έλθει σε προφορική συμφωνία με τον Ιβοριανό με καταγωγή από το Μάλι, Αλί Σαβάν. Ο 26χρονος μέσος αγωνίζεται στην Αγκόλα και συγκεκριμένα στην Μπενφίκα Λουάντα. Ο ποδοσφαιριστής τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση των γαλαζοκίτρινων σε ό,τι αφορά στο συμβόλαιό του και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, τότε θα αγωνίζεται στην ΑΕΛ τη νέα περίοδο.

Το ίδιο ισχύει και για τον 23χρονο επιθετικό Πέδρο Μπενγκί, ο οποίος επίσης αγωνίζεται στην Μπενφίκα Λουάντα. Ζεστό παραμένει το ενδιαφέρον της ΑΕΛ για τον 30χρονο δημιουργικό μέσο Μιγκέλ Μπεντόγια. Ο Ισπανός, για τον οποίο έχει δείξει ζεστό ενδιαφέρον και ο ΠΑΟΚ, τις τελευταίες δύο περιόδους μετρά με τη φανέλα της Λέφσκι Σόφιας 63 συμμετοχές και 15 γκολ.

Τα τελευταία χρόνια έχουν διδάξει πολλά στην ΑΕΛ. Από τη μια, η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012 έφερε χαρά και ευτυχία στον κόσμο. Από την άλλη, οι δύο χαμένοι τελικοί κυπέλλου το 2013 και το 2015, όπως και το χαμένο πρωτάθλημα του 2014, με τον γνωστό τρόπο, έφεραν μια υποχώρηση.

Μεγάλο ήταν και το κόστος των λανθασμένων επιλογών του περασμένου καλοκαιριού, με τις προσθαφαιρέσεις να προκαλούν την αγωνιστική πτώση της ομάδας. Οι πίκρες των τελευταίων χρόνων έχουν απομακρύνει αρκετό κόσμο, αλλά υπάρχει ακόμη ένας ισχυρός πυρήνας οπαδών, οι οποίοι μπορούν να ωθήσουν και τους υπόλοιπους, για να αποτελέσουν στη νέα σεζόν τον δωδέκατο παίκτη της ΑΕΛ. Το κλίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο και ο κόσμος της ομάδας αναμένεται να επιστρέψει στην ανατολική κερκίδα.

Επίσης, ο πρόεδρος, Ανδρέας Σοφοκλέους, κάνει ό,τι είναι δυνατό για να δημιουργηθεί ξανά μια δυνατή ομάδα. Η προσπάθειά του, όπως και των συνεργατών του, είναι να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ