aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤον Απόλλωνα δεν τον ξεγράφεις ποτέ, τον Απόλλωνα! (vid & pics)

Τον Απόλλωνα δεν τον ξεγράφεις ποτέ, τον Απόλλωνα! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Χάρις σε γκολ των Πίεχ στο 28’ (ασίστ ο Σατσέτι) και Παπουλή (90’ + 7 πεν.), ο Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής του Λεμεσιανού ντέρμπι με την ΑΕΛ και πλέον οι κυανόλευκοι πλησίασαν ακόμη περισσότερο την κορυφή στο -3.

Η νίκη θεωρείται πέρα για πέρα δίκαιη για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος μετρά την τέταρτη σερί νίκη του στον πάγκο του Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι όχι μόνο κέρδισαν δίκαια όπως προαναφέραμε, αλλά οι πλείστοι υποστηρίζουν την άποψη πως ήταν καλύτεροι από τους γαλαζοκίτρινους στη μεγαλύτεροι διάρκεια του αγώνα.

Ο Αυγουστή βγήκε νικητής και στη σκακιέρα των προπονητών, αφού με την τακτική του μπλόκαρε τα πιο σημαντικά ατού του Πάμπου Χριστοδούλου, του οποίου η ομάδα δεν έδειξε να μπορεί να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.

Όσον αφορά στο πως εξελίχθηκε το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και η ΑΕΛ σχεδόν ακίνδυνη. Στο 28′ ο Πίεχ με πολύ ωραίο κοντρόλ και γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ έπειτα από ασίστ του Στατσέτι. Το γκολ των τυπικά γηπεδούχων δεν αφύπνισε την ΑΕΛ, η οποία παρά τις 1-2 καλές ευκαιρίες που είχε, δεν κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως καλές ευκαιρίες είχε και ο Απόλλωνας για το 2-0.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛ ήταν ελαφρώς καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Απόλλωνας είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες ειδικά στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, όπου σημείωσε και το δεύτερό του γκολ. Στο 90′ + 6 ο Ρομό ανέτρεψε τον Πίεχ στην περιοχή και ο Τράττου ορθώς υπέδειξε πέναλτι, το οποίο ένα λεπτό αργότερα μετέτρεψε σε γκολ ο Παπουλής κάνοντας το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα.

Το ντέρμπι είχε μπόλικη δύναμη, με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να παρουσιάζονται πιο αποφασιστικοί στις μονομαχίες. Η ΑΕΛ εκδήλωσε αδυναμίες, όλοι την περίμεναν καλύτερη και ίσως αν αντί του Μπλάνκο ξεκινούσε ο Πίτι, τα πράγματα να ήσαν καλύτερα. Ο Ισπανός, που μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, ήταν πολύ καλός και έβαλε δύσκολα στον Απόλλωνα με τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο.

Οι… μοχλοί των μονομάχων

Από τη μια ο Άλεξ ντα Σίλβα και από την άλλη ο Λούκας Σόουζα αποτέλεσαν τους μεγάλους πρωταγωνιστές στη μεσαία γραμμή. Οι δύο Βραζιλιάνοι έδωσαν τη δική τους μάχη για να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση που θα έφερνε τον έλεγχο στον νευραλγικό αυτό χώρο. Στο 15ο λεπτό είχαμε και αψιμαχία σ’ ένα δυνατό μεταξύ τους μαρκάρισμα, το οποίο έληξε χωρίς να δοθεί οποιαδήποτε συνέχεια. Λόγω της βροχής που έπεφτε αδιάκοπα στο πρώτο μέρος, είχαμε πολλές μονομαχίες σώμα με σώμα. Ήταν φανερό πως το παιχνίδι πήγε στη μεγαλύτερη διάρκειά του στη δύναμη, με τον Τράττο να βγάζει αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα.

Δείτε πιο κάτω την ταυτότητα, φωτορεπορτάζ και το live της αναμέτρησης… 

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρομό, Αϊρόσα, Σιέλης, Ζούνιορ, Φορτούνα, Μπλάνκο (57′ Πίτι), Σόουζα, Σοάρες, Γεωργιάδης (88′ Σαβάν), Μπουένο (69′ Ουέλιγκντον), Αρουαμπαρένα.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο (74′ Σέρζιο), Ρομπέρζ, Βινίσιους, Γκόμες, Μπεντόγια (59′ Σαρδινέρο), Χ. Κυριάκου, Σατσέτι, Παπουλής, Ντα Σίλβα (73′ Σεμέδο), Πίεχ.

Σκόρερ: Πίεχ 28′, Παπουλής 90′ + 7.

Κίτρινες: Χ. Κυριάκου, Πέδρο, Ρομπέρζ, Βάλε / Μπλάνκο, Σόουζα

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ βοηθός: Ιωάννου Αθηνόδωρος.

Τέταρτος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ