aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤo VAR μίλησε τελευταίο και η ΑΕΛ έχει δικαίωμα στην ελπίδα

Τo VAR μίλησε τελευταίο και η ΑΕΛ έχει δικαίωμα στην ελπίδα

Τα μαθηματικά λένε ότι η ΑΕΛ παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της εξάδας όσο δύσκολο κι αν είναι. Νίκησε χθες τον Ακρίτα με 2-1, μετράει «4 στα 4» στο Στάδιο «Αλφαμέγα» και πλησίασε τις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά. Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει. Το νικητήριο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις από τα έντεκα βήματα με παρέμβαση του VAR. O Ντζαλμά ήταν εύστοχος στο 90’+3 και χάρισε μπόλικη πίκρα στους Χλωρακιώτες που άξιζαν κάτι παραπάνω, αλλά παραμένουν στον πυθμένα.

Ήταν από τα ματς που δεν έχεις πολλούς λογούς να θυμάσαι για καιρό. Αντίθετα, στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν κουραστικό λόγω έλλειψης γρήγορου ρυθμού. Η ΑΕΛ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στο α’ μέρος (37’), με κεφαλιά του Τεϊσέιρα μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντζαλμά, ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Μπεραχίνο μετά από σέντρα από δεξιά, βρέθηκε σε θέση βολής όμως αστόχησε για το 2-0. Στα αξιοσημείωτα για τους φιλοξενούμενους, το γεγονός ότι στο 44’ ο τσαντισμένος Μπρούνο Ακράποβιτς έκανε δύο αλλαγές ρίχνοντας στη μάχη τους Λόπες και Εράσο. Ο πρώτος ήταν ο πρωταγωνιστής της φάσης της ισοφάρισης (57’), όταν με εξαιρετική ενέργεια βρέθηκε τετ α τετ, αλλά το πλασέ του εντός περιοχής, απέκρουσε ο Μούριελ. Η μπάλα έφτασε στον Κλεμέντε, ο οποίος με το πλασέ του στη γωνία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Ο Ακρίτας ήταν πιο απαιτητικός στην επανάληψη, θα μπορούσε μάλιστα να προηγηθεί αλλά ο Μούριελ απόκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τόρες (63’). Οι γαλαζοκίτρινοι άργησαν να συνειδητοποιήσουν ότι η πρώτη απώλεια βαθμών στο «Αλφαμέγα» ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού, αλλά στο φινάλε άλλαξαν ταχύτητα. Δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις και δικαιώθηκαν με παρέμβαση του VAR στις καθυστερήσεις. Πρωταγωνιστής ο Τεϊσέιρα όταν έπαιξε μπάλα και ο Σαραβάνια τον κτύπησε στο πόδι. Ο διαιτητής Χριστοφόρου πήγε στο on field review κι αποφάνθηκε… πέναλτι. Ο Ντζαλμά ευστόχησε από την άσπρη βούλα και η ΑΕΛ καρπώθηκε το τρίποντο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ