aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο «τρικ» του Κέρκεζ που... βραχυκύκλωσε τον Λέτσιακς

Το «τρικ» του Κέρκεζ που… βραχυκύκλωσε τον Λέτσιακς

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει αποδείξει αρκετές φορές πως ξέρει να διαβάζει τον αντίπαλο και να κτυπά στα αδύνατα του σημεία. Ο Βόσνιος τεχνικός όμως κόντρα στην Ομόνοια προτίμησε να κτυπήσει στο… δυνατό της σημείο.

Καλά διαβάστε! Ο προπονητής της ΑΕΛ, προτίμησε να αρχίσει τον Μηνά Αντωνίου ως δεξί ακραίο αμυντικό με σκοπό να περιορίσει την επιθετικότητα και την ορμή του Γιαν Λέτσιακς. Το «τρικ» του Κέρκεζ ήταν να προσπαθήσει να επιτίθεται συνεχώς από τα δεξιά ούτως ώστε να κρατήσει και να περιορίσει τον Λέτσιακς σε αμυντικά καθήκοντα.

Κάτι που πέτυχε σε μεγάλο βαθμό αν εξαιρέσουμε μόνο τη φάση που η Ομόνοια ισοφάρισε. Η ποιότητα του αριστερού ακραίου των πρασίνων είναι τέτοια που χρειάζεται μόλις μια στιγμή για να κάνει τη διαφορά. Κάτι που έγινε στο γκολ του Μποτεάκ, ο οποίος δέχθηκε μπαλιά λουκούμι από το «γλυκό» αριστερό πόδι του Τσέχου και ισοφάρισε τον αγώνα.

Παρ’ όλα αυτά, ο 29χρονος μπακ δεν είχε την απόδοση που συνηθίσαμε ούτε τα ανεβοκατεβάσματα που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου σε άλλες άμυνες.  Αρκέστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα, καθότι ο Μηνάς Αντωνίου ήταν εκπληκτικός, είχε κέφια και τον κράτησε πίσω από το κέντρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ