aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο «παραθυράκι» για να τη γλυτώσει ο Ουζόχο από τον Αθλητικό Δικαστή

Το «παραθυράκι» για να τη γλυτώσει ο Ουζόχο από τον Αθλητικό Δικαστή

Η θητεία του Φρανσίς Ουζόχο στην Κύπρο εξελίσσεται σε… εφιάλτη, αφού μετά το πολύκροτο σήριαλ με το δελτίο υγείας του στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ανόρθωσης, στο δεύτερο του ματς μετά από 57 ημέρες αποβλήθηκε για άσεμνη χειρονομία στο παιχνίδι με την Αλκή. Η απευθείας κόκκινη κάρτα θα του επιφέρει αυτόματα ποινή δύο αγωνιστικών, ενώ η περίπτωση του θα οδηγηθεί και στον Αθλητικό Δικαστή.

Διαβάστε επίσης: Θα… βγάζει σπυριά ο Ουζόχο, θα κράξει την Κύπρο και θα ‘χει δίκιο

Πολλοί θεωρούν ότι ο νεαρός τερματοφύλακας θα τιμωρηθεί σίγουρα με επιπλέον τιμωρία, όμως υπάρχει ένα ενδεχόμενο να την γλυτώσει από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη για την άσεμνη χειρονομία του. Για την αντίδρασή και τα νεύρα του καθώς έφευγε από το γήπεδο και κλοτσούσε ότι έβρισκε μπροστά του, αυτό είναι άλλο ξεχωριστό θέμα.

Διαβάστε επίσης: Πείσε τον Ουζόχο, πως δεν τον έχουν βάλει όλοι… στόχο

Τι μας κάνει, όμως, να πιστεύουμε ότι ο Φρανσίς Ουζόχο μπορεί να την γλυτώσει από τον Αθλητικό Δικαστή για την άσεμνη του χειρονομία; Μα φυσικά τα όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής του Ανόρθωση-Αλκή, Γιώργος Νικολάου, ότι δηλαδή οι φίλοι της «Αθάνατης» έβριζαν και είχαν ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του Νιγηριανού τερματοφύλακα. Μια παρόμοια περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα τη σεζόν 2011-12, είναι το «παραθυράκι» για να αποφύγει την επιπλέον τιμωρία για τη χειρονομία του ο νεαρός κίπερ της «Κυρίας».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Τα δύο «αγκάθια», η αναμονή και το happy end

Η περίπτωση που αναφερόμαστε είχε σημειωθεί στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ στο ΓΣΠ σε αγώνα πρωταθλήματος στο πλαίσιο του α’ γύρου (1-0 οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού). Κατά τη διάρκεια του αγώνα, τραυματίστηκε ο Ντόσα Ζούνιορ και μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου μπροστά από την κεντρική εξέδρα του ΓΣΠ. Τότε, ο Πορτογάλος προκλήθηκε από μερίδα ΑΠΟΕΛιστών, που τον αποδοκίμασαν με ρατσιστικές ιαχές (σ.σ. με τα γνωστά πιθηκίσματα «ου, ου, ου») και προέβη σε άσεμνη χειρονομία υψώνοντας το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.

Διαβάστε επίσης: Η θέση της πλευράς του Ουζόχο για τη ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του

Τότε κανείς από τους διαιτητές δεν αντιλήφθηκε την κίνηση του ποδοσφαιριστή, ούτε γράφτηκε κάτι στην έκθεση του παρατηρητή αγώνα. Η απόφαση να παραπεμφθεί στη Δικαστική ο Πορτογάλος στόπερ, πάρθηκε αυτεπάγγελτα από τον τότε εισαγγελέα της ΚΟΠ, αφού μέσω τηλεοπτικών προβολών φάνηκε καθαρά η χειρονομία του Ζούνιορ, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με πιθανή ποινή αποκλεισμού τριών τουλάχιστον αγωνιστικών.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα και ανακοίνωση με… ελέφαντες για την αποβολή του Ουζόχο

Όταν, όμως, ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε την ΑΕΛ στη συνεδρία της Δικαστικής (ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου 2011), ζήτησε να παίξει το βίντεο του αγώνα, οι δικαστές άκουσαν τη ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας οπαδών του ΑΠΟΕΛ και κάπου εκεί πάρθηκε η απόφαση να αποσυρθεί η παραπομπή και να αναβληθεί η συνεδρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ