aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο… παλεύει για τον «άσο»

Το… παλεύει για τον «άσο»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

H άμυνα αποτελεί το «κλειδί» για την επιτυχία κάθε ομάδας, με τον Πάμπο Χριστοδούλου να γνωρίζει πως το μηδέν παθητικό θα οδηγήσει την ομάδα του σε μια πετυχημένη σεζόν. Κάτι τέτοιο έγινε και τη σεζόν 2011-12, με την ΑΕΛ να κατακτά το πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια.

Από τις επόμενες μετεγγραφικές κινήσεις, αυτή του τερματοφύλακα και του κεντρικού αμυντικού απασχολούν περισσότερο τον Κύπριο τεχνικό και θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος για τις επιλογές του.

Στη θέση του «άσου» αποκτήθηκε ο Ανδρέας Κίττος, με τον τεχνικό της ΑΕΛ να πιστεύει στις δυνατότητές του και το μέλλον είναι μπροστά του, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση ενός πρωτοκλασάτου τερματοφύλακα. Δεν θέλει να κάνει λάθος στην επιλογή του, γι’ αυτό και το ψάχνει πολύ καλά.

Tον τελευταίο ενάμιση μήνα απασχόλησαν το ρεπορτάζ της ΑΕΛ πολλά ονόματα τερματοφυλάκων. Τσερνιάουσκας, Σαλίν, Γιοβάνοβιτς, Ματιέ, Ρόμο και Ρουμπίνιο «έπαιξαν» για την ΑΕΛ. Ωστόσο, στο τέλος ενδέχεται να προκύψει άλλος εκλεκτός για τη θέση στον «άσο».

Το σίγουρο είναι πως το… παλεύουν στην ΑΕΛ για να καταλήξουν στον κατάλληλο, αφού με έναν αξιόλογο τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια της, η ομάδα της Λεμεσού θα δικαιούνται να ελπίζει στο καλύτερο.

O χρόνος μπορεί να πιέζει, από την άλλη όμως, ο τεχνικός της ΑΕΛ δεν θέλει να λαμβάνει βιαστικές αποφάσεις. Η ΑΕΛ μεγαλούργησε το 2011-12, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ματίας Ντεγκρά. Τερματοφύλακας που, με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις, άφησε τη δική του σφραγίδα στην τεράστια επιτυχία των γαλαζοκίτρινων. Τέτοιας αξίας τερματοφύλακα θέλει η ΑΕΛ και στη νέα σεζόν.

Για το κέντρο της άμυνας, οι γαλαζοκίτρινοι ψάχνουν για άλλη μια αξιόπιστη λύση, πέρα από τους Μπογιόμ, Σιέλη και Κυριάκου. Διακαής πόθος των φίλων της ΑΕΛ, αλλά και του προπονητή της, είναι ο Ντόσα Ζούνιορ. Με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει πολύ δύσκολο, όμως οι πιθανότητες θα υπάρχουν όσο ο διεθνής αμυντικός δεν καταλήγει σε άλλη ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ