aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο νέο γήπεδο θα είναι «οχυρό»

Το νέο γήπεδο θα είναι «οχυρό»

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  (pancon@phileleftheros.com)

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Επιτέλους! Σε δύο χρόνια η Λεμεσός θα αποκτήσει δικό της γήπεδο. Ένα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά και το οποίο όπως ανέφερε προχθές κατά την παρουσίαση του, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης καθυστέρησε 20 χρόνια. Θα μπορούσε όντως πριν δύο δεκαετίες η Λεμεσός να είχε ένα σύγχρονο γήπεδο; Η απάντηση είναι όχι, με τη ραθυμία που ήταν εμποτισμένες οι διοικήσεις και των τριών το προηγούμενο διάστημα.

Ακόμη και σήμερα αν το Κράτος δεν έκανε δωρεάν το γήπεδο στους συλλόγους, μια δωρεά σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, γήπεδο δεν έβλεπαν. Γιατί υλοποιήθηκε; Γιατί θα το χορηγήσει ο φορολογούμενος πολίτης. Και οι πολίτες της Λεμεσού απαιτούσαν αυτό το έργο καθώς διέβλεπαν σχεδόν όλες τις υπόλοιπες πόλεις να υπερτερούν σε γήπεδα, κοιτάζοντας με θλίψη το «δικό» τους γερασμένο Τσίρειο. Το άξιζαν το δικαιούνταν και ελπίζουμε πως δε θα προκύψει κάτι στην πορεία. Γιατί ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν πως θα γίνει. Σε αυτό το σημείο έφτασαν. Το γήπεδο όμως θα γίνει και θα αποτελέσει ένα, ας μου επιτραπεί η λέξη οχυρό, για όλες τις ομάδες που θα εδρεύουν σε αυτό.

Θα έπρεπε λοιπόν οι διοικήσεις των ομάδων της Λεμεσού των τελευταίων δεκαετιών να εξηγήσουν στον κόσμο τους πως η καθυστέρηση οφείλεται, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι κάποιοι ίσως να νομίζουν, στις ίδιες και όχι σε άλλους. Οι «άλλοι» μπορεί να είχαν τη βούληση ή έστω την καλή θέληση αλλά αυτοί που θα έπρεπε να τρέξουν το έργο ήταν οι ομάδες. Η ισόβια οικονομική πίεση που υπάρχει σήμερα πριν μερικά χρόνια δεν υφίστατο. Υπήρχε όμως μια στάση πυρετώδους μονοτονίας στις διασαλευμένες σχέσεις τους οι οποίες δεν τους επέτρεπαν να συζητήσουν, να οργανωθούν, να βρουν λύσεις και να βάλουν κάτω χρήματα για να ξεκινήσουν. Ευτυχώς που Σοφοκλέους, Κίρζης και Δημοσθένους άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας το τελευταίο διάστημα.

Το κόστος ήταν πάντα ένας μεγάλος μπελάς. Αλλά αν υπήρχε σημείο επαφής, μια καλύτερη, στενότερη επικοινωνία το γήπεδο θα μπορούσε να βρισκόταν στη θέση του από το 2000. Η Λεμεσός με την αγωνιστική άνοδο των τελευταίων χρόνων του Απόλλωνα και της ΑΕΛ μπορεί κάποιος να υποψιάζεται πως ήδη στερήθηκε επιτυχιών. Ακόμη στερήθηκε και μεγαλύτερης οικονομικής επιτυχίας λόγω της συχνής μετακίνησης των οπαδών τους στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αλλά αυτό δεν αφορά κανένα άλλο παρά τις διοικήσεις τους. Περίμεναν τα πάντα από το Κράτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ