aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤo μεγαλύτερο παράσημο του Ντούσαν Κέρκεζ

Τo μεγαλύτερο παράσημο του Ντούσαν Κέρκεζ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να ισχυριστεί πως η σεζόν που πέρασε ήταν από τις πιο δύσκολες της ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια. Στενά οικονομικά πλαίσια, νέος προπονητής, νέα πρόσωπα και φυσικά  χωρίς τον κόσμο.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ τα κατάφερε όμως και το τελικό αποτέλεσμα είναι εκεί. Συμμετοχή στην Ευρώπη και κατάκτηση του κυπέλλου για τον Βόσνιο, ο οποίος θα μπει στη νέα αγωνιστική περίοδο, κουβαλώντας ένα χρόνο στην πλάτη του με πολλές εμπειρίες. Ο Βόσνιος προπονητής της ΑΕΛ, είχε πίσω του πολύ εργατική ομάδα συνεργατών, κατέστρωσε σωστά τα σχέδια του για να μην υπάρχουν κρούσματα απειθαρχίας και γενικά λειτούργησε με καθαρό μυαλό, δημιουργώντας οικογενειακό κλίμα. Είναι άλλη υπόθεση, εάν ξεκινούσε με ενδεκάδα που δεν άρεσε ή αν έκανε σε ένα-δύο παιχνίδια λανθασμένες αλλαγές.

Ο καθένας έχει και διαφορετική άποψη σε ό,τι αφορά στις επιλογές. Αυτό όμως που πιστώνεται στον Κέρκεζ είναι πως μετά από σημαντικές ήττες, κατάφερνε να κρατά τις ισορροπίες. Οι κυπελλούχοι δεν παρουσίασαν κανένα σύμπτωμα υποχώρησης, όταν έχασαν δύο στη σειρά παιχνίδια με βαρύ σκορ στον πρώτο γύρο (με 0-3  από τον Απόλλωνα και 1-4 από τη Νέα Σαλαμίνα), ούτε πτοήθηκαν από τις τέσσερις σερί ήττες στο τέλος της κανονικής περιόδου και αρχές της β’ φάσης.

Η ομάδα έδειξε να διαθέτει αντοχές, καλή φυσική κατάσταση και είχε τους τρόπους να επανέρχεται. Μάλιστα αυτό που έκανε αίσθηση προς το τέλος, ήταν η φρεσκάδα που ανέδειξε η ΑΕΛ, όταν άλλες ομάδες ξέμειναν από δυνάμεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ