aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο Γκρόκλιν και το ξεκαθάρισμα

Το Γκρόκλιν και το ξεκαθάρισμα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όλα σιγά – σιγά παίρνουν τον δρόμο τους. Στην Πολωνία και στο αθλητικό κέντρο του Γκρόκλιν θα βρεθεί η αποστολή της ΑΕΛ από τις 20 Ιουλίου, μέχρι τις  4 Αυγούστου. Στο ίδιο αθλητικό κέντρο είχε βρεθεί η ΑΕΛ και τον Ιούλιο του 2011, με τον Πάμπο Χριστοδούλου να κτίζει την ομάδα, που θα κατακτούσε στη συνέχεια το πρωτάθλημα.

Η πρώτη επίσημη προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στη Γερμασόγεια, ενώ από τις 6 μέχρι τις 16  η αποστολή της ομάδας με 26 ποδοσφαιριστές θα βρεθεί στις Πλάτρες για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της.

Εκεί δεν θα γίνει κανένα φιλικό παιχνίδι. Τέσσερα φιλικά είναι προγραμματισμένα στην Πολωνία και άλλα πέντε με την επιστροφή της ομάδας στην Κύπρο. Πριν την αναχώρηση της ΑΕΛ στο εξωτερικό, στις 19 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το Fan Day.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσουν και οι άλλες περιπτώσεις. Μια από αυτές, είναι του Μαριάνο Λουβίνγκα, με τον οποίο η ΑΕΛ συμφώνησε σε όλα και μένουν μόνο τα τυπικά για τις υπογραφές.

Το άλλο μεγάλο κεφάλαιο, από το οποίο κρατούν αποστάσεις στην επίσημη ΑΕΛ, είναι αυτό του Ντόσα Ζούνιορ. Ο ποδοσφαιριστής, το παλεύει για να μείνει ελεύθερος και αν αυτό γίνει, τότε θα ανοίξει και ο δρόμος για την επιστροφή του στην ΑΕΛ.

Εξελίξεις θα έχουμε λογικά και στο θέμα του τερματοφύλακα. Οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν ενδιαφέρον για τον 21χρονο Ελλαδίτη Λευτέρη Χουτεσιώτη, όμως υπάρχουν και μία – δύο άλλες περιπτώσεις στο προσκήνιο, ειδικά μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται με τον Γάλλο Ρομέν Σαλίν.

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα, πως αυτή η εβδομάδα θα φέρει και άλλες ανακοινώσεις, για να οριστικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό ο σχεδιασμός της ομάδας, όπως τον θέλει η τεχνική ηγεσία. Η διαπίστωση για όσους παρακολουθούν από κοντά την ΑΕΛ, είναι πως φτιάχνεται μια ομάδα από το μηδέν.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου καλείται να παντρέψει παλιούς και νέους, να επιβάλει τη στρατηγική που θέλει να έχει η ομάδα του στο γήπεδο, αλλά περισσότερο να δημιουργήσει μεταξύ των παικτών, θετικό και οικογενειακό κλίμα, το οποίο θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ