aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο γκολ του Απόλλωνα και οι φωνές της ΑΕΛ, τι λέει ο κανονισμός

Το γκολ του Απόλλωνα και οι φωνές της ΑΕΛ, τι λέει ο κανονισμός

Mε γκολ του Εστεβάν Σατσέτι στο 22’ ο Απόλλωνας προηγήθηκε 1-0 της ΑΕΛ στο ντέρμπι της Λεμεσού για την 2η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Ιστορικό τέρμα για τον Αργεντινό μέσο των γαλάζιων, καθώς είναι το πρώτο του με την ομάδα της Λεμεσού στην 100η συμμετοχή του σε αγώνα πρωταθλήματος.

Το τέρμα του Σατσέτι έφερε διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΛ, με τους γαλαζοκίτρινους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Φυσικά ο σκόρερ δεν ήταν εκτεθειμένος, καθώς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως οι Γιούστε και Σελάγια ήταν πίσω από την άμυνα της ΑΕΛ και οι παίκτες του Κέρκεζ ζήτησαν οφσάιντ υποστηρίζοντας πως εκ της θέσεως τους επηρέασαν την προσπάθεια του Πρόσεκ να αποκρούσει την μπάλα.

Διαβάστε επίσης: Live: ΑΕΛ – Απόλλων 

Ο κανονισμός αναφέρει ότι: «Ένας επιθετικός σε θέση οφσάιντ (Α) εμποδίζει το οπτικό πεδίο του γκολκίπερ. Θα πρέπει να τιμωρηθεί γιατί αποτρέπει έναν αντίπαλο να παίξει ή να έχει τη δυνατότητα να παίξει την μπάλα».

Πότε όμως ένας επιτιθέμενος παρεμποδίζει έναν αντίπαλο; Όταν, κατά τη FIFΑ, «αποτρέπει έναν αντίπαλο να παίξει ή να έχει τη δυνατότητα να παίξει την μπάλα εμποδίζοντας εμφανώς το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή διεκδικεί την μπάλα από τον αντίπαλο».

Ο α’ βοηθός, Μιχάλης Σωτηρίου και ο διαιτητής Τιμόθεος Χριστοφή έκριναν ότι οι Γιούστε και Σελάγια ναι μεν ήταν εκτεθειμένοι, όμως δεν επηρέασε την προσπάθεια του Πρόσεκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ