aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο… χρυσό άγγιγμα των Γκονσάλες-Φελτχούιζεν! (video+pics)

Το… χρυσό άγγιγμα των Γκονσάλες-Φελτχούιζεν! (video+pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η Ομόνοια μετά από τρεις αγωνιστικές επέστρεψε στις νίκες. Στο ντέρμπι με την ΑΕΛ επικράτησε με 1-0 χάρις σε γκολ του Γκονσάλες στο 79’, ενώ είχε σε πολύ καλή βραδιά τον Φελτχούιζεν, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά. Οι πράσινοι ακολούθησαν διαφορετική τακτική συγκριτικά με προηγούμενα ματς, δίνοντας περισσότερη έμφαση στον ανασταλτικό τομέα. Εξ ου και το γεγονός πως δεν κατέγραψαν αρκετές καλές φάσεις. Όσον για την ΑΕΛ; Μια απ’ τα ίδια… Τραγική εικόνα και πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων και στη δημιουργία παιχνιδιού.

Πως μοιάζεις όταν έχεις να κοιμηθείς για πάνω από 24 ώρες; Κάπως έτσι θα έμοιαζες αν είδες και το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Όλες κι όλες δύο ήταν οι τελικές φάσεις που καταγράφηκαν (μία για κάθε ομάδα) και αυτές δεν πλησιάζουν καν στον χαρακτηρισμό «αξιόλογες». Στα αρχικά στάδια τους αναμέτρησης, στην εικόνα των δύο ομάδων ταίριαζε «γάντι» το ρητό «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Σιγά-σιγά η ομάδα η οποία κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, ήταν η Ομόνοια, ενώ η ΑΕΛ ισοζύγισε κάπως στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου 45λεπτου. Μ’ αυτά και αυτά, πράσινοι και γαλαζοκίτρινοι, οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια χωρίς γκολ στο ενεργητικό τους.

Ο ρυθμός στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης ήταν καλύτερος, και μπορούσε οποιαδήποτε ομάδα να ανοίξει το σκορ. Αρχικά η Ομόνοια όταν ο Κανού βρέθηκε τετ α τετ με τον Βοζίνια και ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε το πλασέ του Βραζιλιάνου και ακολούθως η ομάδα της Λεμεσού με τον Μέσκα, ο οποίος μετά από λάθος στην άμυνα των πρασίνων, βρέθηκε φάτσα με τον Φελτχούιζεν κι έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και έξω.

Για τα επόμενα 20 λεπτά του αγώνα, η Ομόνοια πίεζε, ενώ η ΑΕΛ δεν είχε κάτι αξιόλογο να επιδείξει και στο 74’, οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους χάρις σε γκολ του Γκονσάλες, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση. Ο Α. Σοάρες με ωραία σέντρα βρήκε τον Αργεντινό εξτρέμ κι αυτός με σπουδαία κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ. Παρά την τραγική της εικόνα, η ΑΕΛ είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ισοφαρίσει στο τελευταίο πεντάλεπτο του 90λεπτου. Αρχικά ο Αλνταΐρ σε τετ α τετ με τον Φελτχούιζεν έκανε το σουτ, αλλά ο Ολλανδός απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ το ίδιο έπραξε δευτερόλεπτα ακολούθως σε βολέ του Αϊρόσα. Επίσης, δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, η Ομόνοια πλησίασε στο 2-0, αλλά ένα πολύ καλό σουτ του Γκονσάλες εντός περιοχής, εξουδετερώθηκε από τον Βοζίνια.


Ομόνοια (Πάμπος Χριστοδούλου): Φελτχούιζεν, Ζαΐλσον, Γ. Σοάρες, Κατελάρης, Καντέ, Αντόνια (68′ Χριστοφή), Μαντούρο, Α. Σοάρες, Μαργκάσα (74′ Γκονσάλες), Κανού, Ντάρμπισαϊαρ (82′ Φαμπρίσιο).

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ)Βοζίνια, Αϊρόσα, Λαφράνς, Μίτρεα, Αβραάμ (59′ Γουίλερ), Αλνταΐρ, Ιρένε, Μ. Σοάρες, Μέσκα (81′ Αρουαμπαρένα), Σασί (67′ Ηλία), Ντε Λεόνσο.

Σκόρερ74′ Γκονσάλες.

Κίτρινες16′ Α. Σοάρες / 10′ Ιρένε, 85′ Γουίλερ, 88′ Ντε Λεόνσο.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος.

Β’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Τέταρτος: Κώστας Ψευδιώτης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.

ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ