aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο χωριό των χιλίων κατοίκων ή η πρώην του Σερ Άλεξ Φέρκγιουσον στο δρόμο της...

Το χωριό των χιλίων κατοίκων ή η πρώην του Σερ Άλεξ Φέρκγιουσον στο δρόμο της ΑΕΛ!

Τον νικητή του ζευγαριού Μπρέινταμπλικ (Ισλανίας) – Αμπερντίν (Σκωτίας), κληρώθηκε να αντιμετωπίσει η ΑΕΛ στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, στο ενδεχόμενο πρόκρισης της από την Καραμπάχ.

Φυσικά το ζευγάρι ανάμεσα στην ισλανδική και τη σκωτσέζικη ομάδα έχει φαβορί, αφού η Αμπερντίν υπερέχει σαφέστατα σε ποιότητα της αντιπάλου της. Πρόκειται άλλωστε για την τέταρτη ομάδα του περσινού σκωτσέζικου πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τους «γίγαντες» της χώρας Ρέιντζερς και Σέλτικ, και τη Χιμπέρνιαν.

Οι «Ντονς» μετράνε 118 ιστορίας, τέσσερα πρωταθλήματα και επτά κύπελλα Σκωτίας. Τελευταία κατάκτηση της ωστόσο είναι αρκετά πίσω, στο μακρινό 1984-85, με προπονητή τον μεγάλο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος αποτελεί μακράν τον πιο πετυχημένο προπονητή που πέρασε από τον σύλλογο την οκταετία 1978-1986, πριν μετακομίσει στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

Από την άλλη τερμάτισε πέρσι στην τέταρτη θέση του ισλανδικού πρωταθλήματος, ενώ φέτος μετά από τις δεκατέσσερις πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται ξανά στην τέταρτη θέση. Μετρά μια μόλις κατάκτηση πρωταθλήματος το 2010 και ένα κύπελλο το 2009. Ιδρύθηκε το 1950 και εδρεύει στην πόλη Κοπαβογκούρ των χιλίων κατοίκων και ως έδρα χρησιμοποιεί το Κοπαβογκσβολούρ χωρητικότητας 3.000 θεατών (1.709 καθισμένων).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ