aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤο άλλο στοίχημα της διοίκησης

Το άλλο στοίχημα της διοίκησης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχει περίπτωση για άλλο πισωγύρισμα στην ΑΕΛ. Η σεζόν που τελειώνει θύμισε άλλες εποχές και ευτυχώς γι’ αυτήν, η έλευση του Πάμπου Χριστοδούλου προς το τέλος της, έφερε άλλον αέρα στην ομάδα της Λεμεσού.

Οι παίκτες ανέβασαν στροφές, η ομάδα άλλαξε «φορεσιά» και οι επιτυχίες έφεραν τους βαθμούς που απέτρεψαν τα δυσάρεστα. Για τους γαλαζοκίτρινους η σεζόν που πέρασε ήταν μια δοκιμασία. Είχε προηγηθεί και η απώλεια δύο κυπέλλων (2013, 2015) και ενός πρωταθλήματος (2014).

Οι απογοητεύσεις σε συνδυασμό με την κακή πορεία της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου έφεραν την απομάκρυνση του κόσμου. Γι’ αυτό και η σεζόν 2016-17 θα είναι σημαντική στην προσπάθεια της διοίκησης να αγκαλιαστεί ξανά από τους φίλους της η ΑΕΛ.

Κλειδί θα είναι φυσικά οι επιλογές που θα γίνουν, όπως και το κλίμα που θα δημιουργηθεί. Ο πρόεδρος Ανδρέας Σοφοκλέους ακολουθεί πάντως τη συνταγή του καλοκαιριού του 2011. Παρέδωσε τα κλειδιά στον Πάμπο Χριστοδούλου, ο οποίος έχει την ευθύνη για όλες τις κινήσεις.

Η εμπιστοσύνη στον Κύπριο τεχνικό και τους συνεργάτες του είναι μεγάλο κεφάλαιο. Ο κόουτς των γαλαζοκιτρίνων έχει πάρει τις αποφάσεις του για την ενίσχυση, κάποιες από αυτές έχουν γίνει πράξη και ετοιμάζει μία διαφορετική ομάδα. Κάτι που σημαίνει πως θα ακολουθήσουν πολλές αποχωρήσεις με το τέλος της σεζόν.

Τα δεδομένα, όπως είναι σήμερα, φέρνουν στην έξοδο από την ομάδα της Λεμεσού, ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν και πολύ καλές εμφανίσεις. Οι Αϊρόσα, Αντράδε, Ρομπέρ, Αγκάνοβιτς, Κουταντέρ, Σαρδινέρο και Πίεχ, πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν στη νέα σεζόν. Για τον καθένα ξεχωριστά υπάρχει διαφορετικός λόγος, ωστόσο όλα είναι ανοικτά μέχρι το τέλος, αφού στη μέση είναι και το οικονομικό.

Αν για παράδειγμα η Λέγκια ρίξει τις απαιτήσεις για να ανανεώσει τον δανεισμό του Πίεχ, ίσως ανατραπεί η κατάσταση και να παραμείνει τελικά. Επίσης, ο Κουταντέρ έχει υψηλές απαιτήσεις, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει στάση.

Για την ΑΕΛ αυτό που προέχει, είναι να γεμίσει τη φαρέτρα της με παίκτες που διψούν για διάκριση. Ορισμένοι από το υφιστάμενο ρόστερ έδωσαν και με το παραπάνω ό,τι είχαν να δώσουν. Στόχος είναι να έρθει νέο αίμα, που θα έχει την προοπτική να μετατρέψει την ΑΕΛ σε ένα ελκυστικό σύνολο, όπως το θέλει ο προπονητής και όπως το περιμένει ο κόσμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ