Τής γυρίζουν την πλάτη…

Κριτική μεν, αδιαφορία δε από τους μεγαλοπαράγοντες στην ΑΕΛ...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η τελευταία δεκαετία, επί Ανδρέα Σοφοκλέους στην προεδρία, ήταν η καλύτερη στη σύγχρονη Ιστορία της ΑΕΛ. Πανηγύρισε πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια (2012) αλλά και Κύπελλο μετά από 30 χρόνια (2019). Επίσης, βρέθηκε και σε άλλους τελικούς οι οποίοι ήταν χαμένοι αλλά πολύ κοντά και σε άλλη μια κατάκτηση πρωταθλήματος (2014). Οικονομικά, σύμφωνα με τα όσα λέγονται, ο Σύλλογος είναι σε πολύ καλό επίπεδο και γενικά παρουσιάζει μια υγιή κατάσταση η ΑΕΛ.

Εντούτοις, μετά την απόφαση του Ανδρέα Σοφοκλέους να αποχωρήσει, κανείς από τους μεγαλοπαράγοντες της ΑΕΛ δεν πλησιάζει και να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας. Λέγεται πως στα χρόνια της θητείας του στην προεδρία του Συλλόγου, ο Ανδρέας Σοφοκλέους λειτούργησε αυταρχικά με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αντιπάθειες. Κι ας είναι ένας από τους πιο πετυχημένους προέδρους στην Ιστορία της ΑΕΛ.

Ακόμη και έτσι να είναι, να νιώθουν δηλαδή θιγμένοι από τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια ο νυν πρόεδρος, δεν μπορεί άνθρωποι που λένε ότι νοιάζονται για το καλό του σωματείου τους, να του γυρίζουν την πλάτη. Άλλωστε, εμπλοκή τους στα διοικητικά θα έχει να κάνει με όφελος για τον Σύλλογο και όχι να επιλύσει τυχόν διαφορές τους με τον Σοφοκλέους. Στον οποίο, ασκήθηκε κριτική, πολλές φορές έντονη, τώρα όμως που τους έχει ανάγκη το σωματείο τους δείχνουν αδιαφορία. Η αποχώρηση Σοφοκλέους (αυτή τη φορά δείχνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω), ανοίγει τον δρόμο σε όσους ασκούσαν κριτική, να βρεθούν στην ηγεσία της ΑΕΛ.

Δεν το κάνουν, όμως, ίσως γιατί οι επιτυχίες της ΑΕΛ επί Σοφοκλέους ήταν σπουδαίες και σημαντικές και φαντάζει δύσκολο να ακολουθήσουν, να δώσουν συνέχεια. Από την άλλη, όμως, τους δίνεται η ευκαιρία να βγουν μπροστά και να δείξουν πως είναι σε θέση να αποτελέσουν τους συνεχιστές των επιτυχιών που προηγήθηκαν ή και ακόμη να μεγαλώσουν περισσότερο την ΑΕΛ.

Η στάση των μεγαλοπαραγόντων στην ΑΕΛ επιβεβαιώνει ότι, όταν είσαι απ’ έξω ξέρεις πολλούς χορούς. Είναι εύκολο να κάνεις κριτική (η οποία συνήθως αποδεικνύεται ωφέλιμη), όμως τώρα που ο Σύλλογος τούς καλεί, δεν δείχνουν διάθεση να εμπλακούν στα διοικητικά. Μέχρι τις 2 Αυγούστου, που ορίστηκε η Συνέλευση, υπάρχει ο χρόνος για ώριμες σκέψεις απ’ όλους, αφού αν δεν υπάρξει κινητοποίηση, θα κινδυνέψει η ΑΕΛ να βρεθεί στην προ Σοφοκλέους εποχή.