aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Θεωρούμε πως το Τσίρειο είναι ασφαλές αλλά…» (εγκρίθηκε κονδύλι 2,9 εκατομμυρίων)

«Θεωρούμε πως το Τσίρειο είναι ασφαλές αλλά…» (εγκρίθηκε κονδύλι 2,9 εκατομμυρίων)

Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο παρά την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στο θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου της Λεμεσού, στο Κολόσσι, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως, εάν η διαδικασία «κολλήσει» στις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΕΑ), υπάρχει σχέδιο Β`.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο συνάντησης αντιπροσωπείας του ΚΟΑ με τις δημοτικές Αρχές της Λεμεσού, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «οι ομάδες της Λεμεσού πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους γήπεδο, είναι μια διαχρονική δέσμευση της Πολιτείας και ελπίζω πως σύντομα θα μπορέσουμε να βρούμε τον τρόπο να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, για να προχωρήσουμε με τους όρους προκήρυξης προσφορών».

«Παρουσιάζεται καθυστέρηση αλλά θεωρώ πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», είπε και πρόσθεσε «ήρθαν οι ανεπίσημες παρατηρήσεις της ΕΕΑ, έχουμε κάνει δυο ενδουπηρεσιακές συναντήσεις και άλλες δυο με τα σωματεία και αύριο, Παρασκευή, θα έχουμε ολοκληρώσει τις απαντήσεις μας και θα τις στείλουμε, οπόταν θεωρώ πως μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουμε και τις απαντήσεις».

Εάν για οποιονδήποτε λόγο, υπογράμμισε, «κολλήσουμε στην ΕΕΑ και δεν μας επιτρέψει να πάμε με το υφιστάμενο πλάνο, υπάρχει και πλάνο Β` για να μπορέσουμε άμεσα να ξεκινήσουμε.

Τούτο ακριβώς, συνέχισε, είναι για να μην καθυστερεί η μια διαδικασία την άλλη και έτσι θα έχουμε δυο διαδικασίες που θα τρέχουν ταυτόχρονα, προσθέτοντας πως, «σύντομα ο Οργανισμός θα έχει ολοκληρώσει τις παρατηρήσεις στους μελετητές και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να προκηρύξουμε τις προσφορές, αναμένοντας την τελική έγκριση της ΕΕΑ».

Σε ερώτηση πότε τελικά οι ομάδες της Λεμεσού θα έχουν στη διάθεση τους το νέο γήπεδο, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ υπενθύμισε πως οι μελετητές έχουν πει πως, από τη στιγμή έναρξης των εργασιών, το γήπεδο θα ολοκληρωθεί σε 18 με 20 μήνες.

«Εάν δεν υπήρχαν οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είχαμε ήδη ξεκινήσει, αλλά δεν πιστεύω να μας πάρει περισσότερο από 3 μήνες για να έχουμε τελική απόφαση για το με ποια διαδικασία θα πάμε», γεγονός που, όπως υπέδειξε και ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, δείχνει πως το γήπεδο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2019.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού δήλωσε επίσης πως «είναι απαράδεκτο οι Λεμεσιανές ομάδες να κάνουν τις διεθνείς  τους υποχρεώσεις εκτός της Λεμεσού και πρέπει να προωθηθεί το θέμα στη βάση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί».

Εξάλλου, σε ό, τι αφορά στο Τσίρειο Στάδιο, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε πως εντός καλοκαιριού θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες συντήρησης του.

«Έχει εγκριθεί ένα κονδύλι 2,9 εκατομμύρια σε βάθος χρόνου για επιδιορθώσεις και οι μελετητές έχουν παραδώσει τις μελέτες τους, έχουν ξεκινήσει οι σχεδιασμοί και θεωρούμε πως το Τσίρειο είναι ασφαλές σε αυτή τη φάση, απλώς θέλουμε να επεκτείνουμε και τη ζωή του», συμπλήρωσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ