aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤέταρτοι στην Ευρώπη Λέτσγιακς και Τόρες!

Τέταρτοι στην Ευρώπη Λέτσγιακς και Τόρες!

Όχι μόνο κατέρριψε την προσωπική επίδοσης καριέρας με τις περισσότερες ασίστ σε μία σεζόν, αλλά την συνέτριψε ο Γιαν Λέτσγιακς. Ο Τσέχος αριστερός μπακ της Ομόνοιας διανύει την καλύτερη περίοδο της ποδοσφαιρικής του καριέρας σε ότι αφορά το «σερβίρισμα» τερμάτων. Καλύτερη επίδοση στην έως τώρα καριέρα του 30χρονου ποδοσφαιριστή ήταν τη σεζόν 2014-15 όταν με τη φανέλα της Γιανγκ Μπόις πιστώθηκε 10 ασίστ σε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Λέτσγιακς κάνει πράγματα και θαύματα με το «τριφύλλι» στο στήθος, αφού σε 20 αγώνες έχει καταγράψει 12 ασίστ σε παιχνίδια πρωταθλήματος που τον κατατάσσουν στην τέταρτη θέση στον κόσμο!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt ο Τσέχος αμυντικός της Ομόνοιας μοιράζεται την τέταρτη θέση στην σχετική κατηγορία με δύο ποδοσφαιριστές. Τον Τζακ Γκρίλις της Άστον Βίλα, με την υποσημείωση ότι ο Άγγλος ακραίος επιθετικός πιστώθηκε 12 ασίστ σε 22 αγώνες και έναν ακόμη ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Κύπρο. Τον Μάνουελ Τόρες της ΑΕΛ. Ο Ισπανός εξτρέμ της ΑΕΛ πιστώθηκε τη 12η ασίστ του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό εκτελώντας το κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ του Μπουνόζα. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής διανύει εξαιρετική σεζόν και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα «γρανάζια» της καλοκουρδισμένης «μηχανής» του Ντούσαν Κέρκεζ.

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση του σχετικού πίνακα, οι Ράφαελ Χολχάουζερ (Μπίρσοτ) και Χαβιέρ Μερσιέρ (Λέουβεν) με 13 ασίστ το πέτυχαν σε 27 παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαν Λέτσγιακς είναι ο μοναδικός αμυντικός στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τους κορυφαίους «σερβιτόρους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ