aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤα τρία εγχώρια κτυπήματα και ο Σαβανέ

Τα τρία εγχώρια κτυπήματα και ο Σαβανέ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά τον Ούγκο Φιρμίνο, τρεις ποδοσφαιριστές βρίσκονται μιαν ανάσα από την ΑΕΛ, όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες, οι οποίοι ωστόσο είναι από το εγχώριο πρωτάθλημα.

Οι δύο είναι Κύπριοι και προέρχονται από τον Εθνικό Άχνας. Πρόκειται για τους Μάριο Ηλία και Χάρη Κυριάκου, για τους οποίους δεν θα αργήσει η ανακοίνωση της απόκτησής τους.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Αργεντινός στράικερ της Πάφος FC, Μιγκέλ Άλμπα. Ο Πάμπος Χριστοδούλου άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του, οι επαφές έγιναν και θεωρείται κλειστός από τους «λέοντες».

Ο Κύπριος προπονητής θα ενημερώσει σύντομα τη διοίκηση για τις επόμενες κινήσεις που θα αφορούν στην προσπάθεια για ενίσχυση. Σήμερα αναμενόταν στην Κύπρο από την Πορτογαλία, όπου παρακολούθησε προψές στο «Estádio Municipal de Braga», την αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπράγκα και Τονμπέλα (3-0 για τους γηπεδούχους).

Η διοίκηση κρέμεται από τα χείλη του Κύπριου τεχνικού και περιμένει να πληροφορηθεί τις αποφάσεις του, για να προχωρήσει στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με τους παίκτες που βρίσκονται στα υπόψη.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, ο 26χρονος Αλί Σαβανέ (δεξιά στη φωτό) είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει μιαν από τις νέες προσθήκες. Πρόκειται για μέσο που αγωνίζεται στην Μπενφίκα Λουάντα, ομάδα Α’ Κατηγορίας της Αγκόλας. Σε αυτήν αγωνίζεται και ο πρώην μέσος της ΑΕΛ, Ντεντέ Καρβάλιο.

Ο Σαβανέ έχει καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ έχει και υπηκοότητα από το Μάλι, στο οποίο αγωνίστηκε με την Μπαμακό. Στην Αγκόλα αγωνίστηκε επίσης στην Εσπεράνσα Σαγκαράδα.

Η σεζόν που φεύγει θα μπορούσε να φέρει πολλά δεινά, όμως οι έγκαιρες κινήσεις που έγιναν βοήθησαν στο να αποφευχθούν τα δυσάρεστα. Τα λάθη ήταν πολλά και αυτά θα προσπαθήσουν να αποφύγουν στην επόμενη περίοδο οι γαλαζοκίτρινοι. Στη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΛ, ο Πάμπος Χριστοδούλου είναι ακόμα πιο έμπειρος και δείχνει πως ξέρει τι χρειάζεται για να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ