aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤα «επίσημα χείλη» που έπεσαν έξω καμιά 400αριά χιλιάδες ευρώ!

Τα «επίσημα χείλη» που έπεσαν έξω καμιά 400αριά χιλιάδες ευρώ!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Λες και τα «Χατ Τρικ» διάβαζαν βουλωμένο γράμμα! Πριν από 20 μήνες περίπου η αποκαλυπτική στήλη του «Goal» εντόπισε τους (οικονομικούς) «μπελάδες» από το διαζύγιο της ΑΕΛ με τον Πέτεφ.

Τότε οι παράγοντες της ΑΕΛ δήλωναν ότι θα ξεμπερδέψουν με ένα ποσό 60-80 χιλιάδες ευρώ και καθησύχαζαν τους οπαδούς τους. Τώρα που ήρθε το φιρμάνι ότι ο Βούλγαρος τεχνικός θα πρέπει να πάρει 440 χιλιάδες ευρώ (συν τους τόκους) ως αποζημίωση για τη μονομερή διακοπή της συνεργασίας τους, πρέπει να έχασαν το…φως τους.

Στις 18 Νοεμβρίου 2014, με τίτλο «Η υπόθεση Πέτεφ θυμίζει ολίγον Στοΐλοφ», τα «Χατ Τρικ» έγραφαν τα ακόλουθα: «Μάλλον δικαιολογημένα μπήκαν σε σκέψεις οι φίλοι της ΑΕΛ. Δεν είναι σίγουροι ότι η ομάδα τους θα ξεμπερδέψει ανώδυνα με τον Ιβάιλο Πέτεφ. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ ανακοινώνει τη μονομερή διακοπή της συνεργασίας με τον κ. Ιβάιλο Πέτεφ», αναφέρει η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού. Αυτή η «μονομερής διακοπή» είναι που ξενίζει. Μονομερώς σημαίνει μονόπλευρα… Τουτέστιν ο Πέτεφ δεν συναινεί με τη διακοπή, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι η διαφορά της ΑΕΛ και του Πέτεφ ήταν 20-25 χιλιάδες ευρώ για να εκδοθεί κοινή συναινέσει διαζύγιο. Ο Βούλγαρος έχει να παίρνει δεδουλευμένα 60 χιλιάδες ευρώ συν δύο μηνιάτικα αποζημίωση για την αποπομπή του κι η σούμα έβγαζε ένα ποσό λίγο πιο πάνω από τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Κι η διοίκηση της ΑΕΛ, λέει, τού προσέφερε 75 χιλιάδες ευρώ και να πάει στο καλό, αλλά δεν συμφωνούσε και πήγαινε καθημερινά –κανονικά– στην προπόνηση. Η παρουσία στην προπόνηση (έστω κι αν δεν κάνει τίποτα…) είναι απαραίτητη προϋπόθεση μέχρι να εκδοθεί το επίσημο διαζύγιο. Κάτι τέτοιες συμβουλές δίνουν οι δικηγόροι: «Εσύ θα πηγαίνεις κανονικά στην προπόνηση λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς…».

Κάτι μου θυμίζει αυτή η ιστορία. Κάτι μου θυμίζει… Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι και πάλι πρωταγωνιστής είναι Βούλγαρος προπονητής. Τρία χρόνια πριν (27 Σεπτεμβρίου 2011) η Ανόρθωση ανακοίνωνε τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Στανιμίρ Στοΐλοφ. Είχαν γίνει προσπάθειες για διακοπή συνεργασίας κοινή συναινέσει, αλλά ο Στοΐλοφ έκανε τον δύσκολο.

Με πρόεδρο τον Σάββα Κάκο τότε κι ενώ η «Κυρία» είχε ματώσει κατ’ επανάληψη από τις υπέρογκες αποζημιώσεις που πλήρωνε, επιστρατεύτηκαν επιτελεία συνεργατών και νομικών για να βρεθεί η χρυσή λύση. Στο συμβόλαιο του Στοΐλοφ υπήρχε σαφέστατος όρος ότι Ανόρθωση μπορούσε να τερματίσει τη συνεργασία τους, ακόμη και χωρίς λόγο, χωρίς να του πληρώσει αποζημίωση! Κι επειδή στην «Κυρία» δεν ήθελαν να κάνουν τα λάθη του παρελθόντος, πήραν νομικές γνωματεύσεις από 4-5 νομικούς, οι οποίοι άναψαν το πράσινο φως για την αποδέσμευση του Στοΐλοφ.

Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να θυμίσουμε ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε η αποδέσμευσή του, ο Στοΐλοφ είχε δώσει συνέντευξη στο «Goal» (στον Μιχάλη Λουκά) μέσα από την οποία εξέφραζε την πρόθεσή του να φύγει ως φίλος, σε καμιά του τοποθέτηση δεν επέκρινε την απόφαση της διοίκησης για τη διακοπή της συνεργασίας τους και γενικώς έσταζε μέλι: «Θα πληρωθώ για όσα έχω δουλέψει, δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στην Ανόρθωση. Θα χαρώ να τη δω να προχωρά με επιτυχίες. Η Ανόρθωση είναι στην καρδιά μου».

petev EINAI POLLA TA LEFTA PETEV

Τόσο πολύ στην… καρδιά του είχε την Ανόρθωση ο Στοΐλοφ, που λίγους μήνες αργότερα κατέθεσε προσφυγή στη ΦΙΦΑ κι ήθελε όλο το ποσό του συμβολαίου του μέχρι το τέλος του 2013. Προσέλαβε ένα τσακάλι Ελβετό δικηγόρο, κι από την… πολλή αγάπη διεκδίκησε να τινάξει την μπάνκα της «Κυρίας» στον αέρα. Και τα κατάφερε. Πώς χάνονται τέτοιες υποθέσεις; «Ου μπλέξεις», είναι μάλλον η καλύτερη απάντηση.

Ο Στοΐλοφ επανήλθε με νέα προσφυγή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η πρόνοια 32 στο συμβόλαιό του «είναι αντιφατική» (με άλλες πρόνοιες) κι έγινε «μονομερώς και χωρίς διαπραγμάτευση»! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η σχετική πρόνοια (την οποία υποστήριξε ότι δεν διαπραγματεύθηκε) ήταν στη σελίδα με την υπογραφή του! Επικαλέστηκε επίσης ότι η σχετική πρόνοια «δεν αρκεί για να δικαιολογήσει τη μη αποζημίωσή του»!

Θέλετε να θυμηθούμε την απόφαση της ΦΙΦΑ για τον Στοΐλοφ; Η Ανόρθωση έπρεπε να πληρώσει (το πληρώνει ακόμη με δόσεις…) το ποσό 450 χιλιάδων ευρώ στον Στάνιμιρ Στοΐλοφ και 169 χιλιάδες ευρώ στον βοηθό του, Τζάνκο Τσβετάνοφ! Όταν εκδόθηκε η απόφαση κυκλοφορούσε ευρέως ότι ο Στοΐλοφ έχει ισχυρές διασυνδέσεις και φιλικές σχέσεις με αξιωματούχους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, οι οποίοι δεν αποκλείεται να έβαλαν το… χεράκι τους για να προκύψει η συγκεκριμένη απόφαση, αλλά η ουσία είναι ότι η «λυπητερή» για την «Κυρία» ήταν και παραμένει πολύ βαριά.

Μακάρι να μην έχει ομοιότητες η περίπτωση Πέτεφ με την περίπτωση Στοΐλοφ και να μην προκύψουν μπελάδες για την ομάδα της Λεμεσού. Πάντως, αν στην ΑΕΛ μάθουν ότι Πέτεφ και Στοΐλοφ ακολουθούν πανομοιότυπες νομικές συμβουλές, καλό θα ήταν να κάνουν έναν διακανονισμό… Σε τέτοια θέματα, οι δικαστές της ΦΙΦΑ είναι λίγο άκομψοι. Κι όπως πρόσφατα ανέφερε κι ο Νικ Νικολάου της ΚΟΠ, ένας απ’ αυτούς βαρέθηκε να εκδικάζει υποθέσεις των κυπριακών ομάδων…».

Πάμε τώρα στον ο Ιβάιλο Πέτεφ. Στις 19 Νοεμβρίου 2014, σε ρεπορτάζ του Γιώργου Γεωργίου, το «Goal» έγραφε μεταξύ άλλων: «Ο Βούλγαρος προπονητής δεν δέχθηκε διακανονισμό στις επαφές που είχαν γίνει τις τελευταίες ημέρες με τη διοίκηση της ΑΕΛ, γιατί απλούστατα διεκδικεί ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό, όπως προνοεί το συμβόλαιό του και που αγγίζει τις 400 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Σόφια! Το θέμα οδηγείται πλέον στις δικαστικές αίθουσες της ΦΙΦΑ, κάτι που επιβεβαίωσε χθες ο Πέτεφ.

PETEV PYROVOLONTAS

Από την άλλη, η ΑΕΛ δεν ανησυχεί, όπως μας πληροφόρησαν παράγοντές της, οι οποίοι χειρίζονται το θέμα. Όπως λένε, μετά τη νομική μάχη που θα δοθεί, η αποζημίωση στον τέως τεχνικό της δεν θα υπερβεί τις 80 χιλιάδες ευρώ. Αυτό μας ειπώθηκε από επίσημα χείλη και εκείνο που μένει είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής μάχης, για να μαθευτεί ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκαιο».

Θα ‘χε ενδιαφέρον να μάθουμε ποια ήταν εκείνα τα «επίσημα χείλη» που έπεσαν έξω καμιά 400αριά χιλιάδες ευρώ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ