aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΤα εμπόδια έχουν πια ξεπεραστεί

Τα εμπόδια έχουν πια ξεπεραστεί

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Νεότερα, που ίσως φέρουν τον Πάμπλο ντε Λούκας στην ΑΕΛ, αναμένονται το επόμενο διήμερο. Κάποια εμπόδια που υπήρχαν φαίνεται πως έχουν ξεπεραστεί και είναι πλέον πολύ ευνοϊκές οι προοπτικές για να ντυθεί ο Ισπανός ποδοσφαιριστής στα χρώματα της ομάδας της Λεμεσού.

Ο Ντε Λούκας είναι επιλογή του Πάμπου Χριστοδούλου. Αν τελικά αποκτηθεί, θα αποτελέσει, μαζί με τον Αγκάνοβιτς, τους δύο μέσους με δημιουργικό ρόλο στην ομάδα. Ο δεύτερος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι και στη νέα σεζόν στην ΑΕΛ.

Μετά την απόκτηση του Ουέλινγκτον και τη συμφωνία με τους Φιρμίνο και Ζάντερ, ο σχεδιασμός του Πάμπου Χριστοδούλου προχωρεί κανονικά. Ο Κύπριος τεχνικός συνεχίζει τις επαφές και κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ενισχυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ομάδα του, όμως κάποια δεδομένα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Κάποιοι θέλουν να μετεγγραφούν στην ΑΕΛ, κάποια θέματα όμως σκοντάφτουν στο οικονομικό, γι’ αυτό και η τεχνική ηγεσία έχει εναλλακτικές λύσεις αν κάτι πάει στραβά.

Απομένουν πάντως πολλές ανακοινώσεις για να μάθουμε ποιοι ακριβώς θα αποτελέσουν το νέο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΛ για τη νέα σεζόν. Έχουν διαρρεύσει τα ονόματα των Γκράσα, Μπενγκί ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για τον 26χρονο Αυστριακό κεντρικό αμυντικό Μαξιμίλιαν Κάρνερ, καθώς και για τον Λιθουανό τερματοφύλακα Βιτάουτας Τσερνιάουσκας. Για τη θέση του τερματοφύλακα υπάρχουν και άλλες επιλογές.

H νέα σεζόν είναι σημαντική για τον σύλλογο της Λεμεσού. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους μια αποτυχημένη σεζόν και να βρουν τις λύσεις που θα ξαναδώσουν ζωντάνια στην ομάδα τους. Η συμμετοχή και η πρωτιά στον β’ όμιλο δεν αφήνει κανένα ευχαριστημένο. Μετά την αγωνιστική και βαθμολογική υποχώρηση στην τρέχουσα σεζόν, οι γαλαζοκίτρινοι ετοιμάζονται για την αντεπίθεσή τους. Αυτή φυσικά υπαγορεύει σωστή στελέχωση, με παίκτες διψασμένους για διάκριση.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, ο οποίος ανέλαβε την ανοικοδόμηση της ομάδας, ξέρει καλά τα μονοπάτια που πρέπει να ακολουθήσει για να πετύχει τους στόχους του, όμως δεν βιάζεται, καθώς έχει αρκετό χρόνο για να αποφασίσει. Οι ποδοσφαιριστές που θα συνεχίσουν στη νέα σεζόν μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ξέχωρα από τους νέους ξένους που θα έλθουν στην ΑΕΛ, υπάρχει το θετικό για τον τεχνικό της ΑΕΛ, πως θα έχει στη διάθεσή του μια φουρνιά ελπιδοφόρων νεαρών ποδοσφαιριστών, όπως οι Γεωργίου, Νεοφύτου, Βασιλείου, Μαύρου, Φράγκος, Κυριάκου. Μπορεί να μην είναι ακόμη απόλυτα έτοιμοι, όμως υπό τις οδηγίες του Πάμπου Χριστοδούλου, το μέλλον τους προδιαγράφεται λαμπρό. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνεται και ο Μέσκα, ο οποίος έχει τρομερά προσόντα και μπορεί να αξιοποιηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ