aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα δύο ταμπλό του Μπαλταζάρ

Τα δύο ταμπλό του Μπαλταζάρ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ θα αποφασίσει για τις προσθήκες που θα βοηθήσουν την ΑΕΛ να βελτιωθεί, κυρίως επιθετικά. Εντούτοις, όσοι και όποιοι και αν αποκτηθούν, θα στηριχτεί τον Ιανουάριο στους ποδοσφαιριστές κυρίως του υφιστάμενου ρόστερ. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν μπορούν να περιμένουν θαύματα από τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Και επειδή ο πρώτος μήνας του 2018 συμπεριλαμβάνει πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, ο προπονητής της ΑΕΛ προσπαθεί να προετοιμάσει τους παίκτες του όσο καλύτερα γίνεται για τα δύο παιχνίδια της ερχόμενης εβδομάδας που θα διεξαχθούν στο Τσίρειο. Προηγείται το ντέρμπι με τον Απόλλωνα στις 3 Ιανουαρίου και θα ακολουθήσει το ματς με τον Εθνικό στις 7 του ίδιου μήνα, παιχνίδια στα οποία στόχος είναι οι έξι βαθμοί.

Όσο λοιπόν και αν ο Μπαλταζάρ έχει την ευθύνη της υλοποίησης του μετεγγραφικού σχεδιασμού, είναι υποχρεωμένος να εργάζεται παραλλήλως ευλαβικά και για το πολύ δύσκολο ματς με τους αήττητους κυανόλευκους. Στον α’ γύρο (1-1), απέναντι στον συμπολίτη είχε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο τελευταίο λεπτό της καθυστέρησης απώλεσε πέναλτι με τον Αρουαμπαρένα. Ο αντίπαλός της εμφανίζεται τώρα πολύ φορμαρισμένος και ικανός στο σκοράρισμα, σε αντίθεση με την ΑΕΛ, που διαθέτει τη χειρότερη επιθετική γραμμή από όλες τις ομάδες που έχουν στόχο την είσοδο στην πρώτη εξάδα.

Συμβαίνει, όμως το άλλο, οι γαλαζοκίτρινοι να διαθέτουν την καλύτερη αμυντική γραμμή και θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση της ΑΕΛ απέναντι στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Φυσικά, δεν θα περιμένει ο Πορτογάλος προπονητής πως θα πάρει αποτέλεσμα η ομάδα του στηριζόμενη μόνο στην αμυντική τακτική. Άλλωστε στα μετόπισθεν θα υπάρχουν και οι σημαντικές απουσίες των Αϊρόσα και Γουίλερ. Θα χρειαστεί συνεπώς αρκετή δραστηριότητα από τους μέσους και τους επιθετικούς και γενικά ένα πλάνο που θα δημιουργήσει και προοπτικές νίκης. Στη διάθεσή του ο Μπαλταζάρ έχει μερικές ακόμη ημέρες για να καταστρώσει το πλάνο του και να παρουσιάσει ένα συμπαγές και απαιτητικό σύνολο.

Ερωτηματικό ο σέντερ φορ

Ο Χάρης Κυριάκου και ο Ανδρέας Αβραάμ θα καλύψουν τις δύο θέσεις στα αμυντικά άκρα της ΑΕΛ, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Οι αλλαγές όμως δεν θα γίνουν μόνο στην άμυνα. Ο Σίλβα ενδέχεται να πάρει θέση βασικού στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Φιντέλις και Σοάρες. Τα ερωτηματικά αφορούν πιο πολύ τη γραμμή κρούσης και κυρίως αν θα επανέλθει ο Αρουαμπαρένα, ή αν  θα αγωνιστεί στην κορυφή ο Σάσι, χωρίς να αποκλείεται και κίνηση με τον Μαύρου στη θέση του σέντερ φορ. Ο Μέσκα και ο Αλνταίρ είναι οι μοναδικές επιλογές για τα άκρα της επίθεσης, καθώς ο Ηλία αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ