aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτύλλον-στύλλον άνεση η ΑΕΛ

Στύλλον-στύλλον άνεση η ΑΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όπως και η προηγούμενη νίκη της ΑΕΛ (επί της ΕΝΠ με 2-0), η ψεσινή επί της Δόξας με 1-0 εμπεριείχε μπόλικη δόση άγχους. Χρειάστηκε μάλιστα το αυτογκόλ του Ντοριάν Ντερβίτ (71’) για να δοθεί η λύση και να πάρει το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα η ομάδα της Λεμεσού και να ανέβει στους εφτά βαθμούς και τη δεύτερη θέση.

Όχι μόνο δυσκολευόταν η ΑΕΛ να διακριθεί δημιουργικά στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε και σε δύσκολη θέση από τη Δόξα που είχε απαιτήσεις στο παιχνίδι. Οι πράσινοι απείλησαν τέσσερις φορές στο πρώτο 15λεπτο με τους Μιντίκκη (7’), Μουκτάρη (10’), Λουίς Κάρλος (14’), Ασαμόα (15’). Στη συνέχεια ήλεγξαν όμως καλύτερα το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, χωρίς να είναι εντυπωσιακοί, απειλώντας για πρώτη φορά με τον Αντωνίου (19΄), ενώ η καλύτερη στιγμή τους στο παιχνίδι ήταν με εκτέλεση φάουλ του Αβραάμ (26’).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καλύτερους οιωνούς για τους «γαλαζοκίτρινου» που έχασαν καλές ευκαιρίες με τους Γερολέμου (47’) και Χουράδο (48’), ενώ ο Ντούσαν Κέρκεζ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του στη συνέχεια, περνώντας στο γήπεδο τους Γκαζαριάν και Τόρες, θέλοντας να αξιοποιήσει η ομάδα του το αριθμητικό πλεονέκτημα. Τελικά, ό,τι δεν μπορούσαν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, το έπραξε ένας αντίπαλός τους. Ο Ντερβίτ στην προσπάθειά του να διώξει στη γραμμή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Προφανώς, αιφνιδιάστηκε περιμένοντας καλύτερη αντίδραση από τον Γκρεμσλ, στην κεφαλιά του Αβραάμ μετά τη σέντρα του Γερολέμου.

Οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν κοντά στο σφράγισμα της νίκης, αλλά ο Αβραάμ (82’) δεν βρήκε στόχο και ο Γουίλερ (87’) είδε τον Γκρεμσλ να του λέει «όχι». Παραλίγο μάλιστα να πληρώσουν τις χαμένες ευκαιρίες, όταν ο Καρλίτος υποχρέωσε τον Βοζίνια σε δύσκολη απόκρουση στο 91’ με δυνατό σουτ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ