aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣτους εφτά ουρανούς με το 7ο κύπελλο μετά από 30 χρόνια η ΑΕΛ!

Στους εφτά ουρανούς με το 7ο κύπελλο μετά από 30 χρόνια η ΑΕΛ!

30 χρόνια ήταν πάρα πολλά από την τελευταία κατάκτηση του τροπαίου, οι έξι χαμένοι τελικοί κυπέλλου από το 2003 επίσης, και το 2019 βάζει φρένο στα αρνητικά ρεκόρ της ΑΕΛ! Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε 2-0 του ΑΠΟΕΛ στον τελικό της διοργάνωσης και βάζει… φωτιά στην πόλη των γαλαζοκιτρίνων. Σκόρερ για την ομάδα του Κέρκεζ οι Ζούνιορ (10’) και Αντάμοβιτς (66’). Υπενθυμίζουμε πως η ΑΕΛ μετρά 7 κύπελλα σε 18 τελικούς.

Στα αξιοσημείωτα του μεγάλου τελικού ήταν η απουσία μεγάλης μάζας των φιλάθλων των δύο ομάδων. Η προσέλευση κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και έλειπε το… χρώμα των οργανωμένων φιλάθλων. Οι παίκτες των δύο ομάδων έπαιξαν με πολύ πάθος, υπέπεσαν σε σκληρά μαρκαρίσματα, και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο ρέφερι, Γιώργος Νικολάου, έκανε χρήση της κίτρινης κάρτας 11 (!) φορές.

Το ματς…

Ισοζυγισμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, όμως η ΑΕΛ άρχισε πιο απειλητική στα πρώτα στάδια του αγώνα. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού στο 6’ κατέγραψαν την πρώτη τους ευκαιρία μετά από μακρινό βολέ του Γκαθτανιάγα το οποίο απέκρουσε ο Βάτερμαν. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές του Κέρκεζ βρήκαν τον δρόμο για τα δίκτυα όταν ο Αβραάμ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ζούνιορ πιο ψηλά από όλους άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε τα… πάνω του και δεν πτοήθηκε και απείλησε ουσιαστικά στο 20’ όταν ο Νατέλ δοκίμασε το πόδι του, όμως ο Βοζίνια δήλωσε «παρών». Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους σημειώθηκαν δύο τεράστιες φάσεις, μια για κάθε ομάδα. Στο 36’ ο Τάαμαρι με «ψαλιδάκι» από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 45’+5 ο Μακρής από πολύ κοντινή απόσταση έκανε ανενόχλητος την προβολή η οποία κατέληξε μόλις έξω.

Τα πρώτα στάδια του δεύτερου μέρους δεν ακολούθησαν τον γρήγορο ρυθμό του πρώτου, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου άρχισε το ματς να παίρνει… φωτιά. Στο 60’ ο ΑΠΟΕΛ σημείωσε εξαιρετική ευκαιρία όταν ο Νατέλ γύρισε στην περιοχή και ο Ντε Βινσέντι με πλασέ στην κίνηση από πολύ κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Βοζίνια.

Η μπάλα… τιμώρησε την ομάδα του Τραμετσάνι αφού έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΛ διπλασίασε τα γκολ της. Ο Μακρής έκλεψε λίγο έξω από την περιοχή του ΑΠΟΕΛ, μπήκε μόνος στην περιοχή όμως ο Βάτερμαν απέκρουσε ασταθώς το πλασέ του. Ο Αντάμοβιτς που ερχόταν από πίσω, εντελώς ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 2-0. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους αποτέλεσμα και άντεξαν στην ασφυκτική πίεση των τυπικά γηπεδούχων.

ΑΠΟΕΛ (Παόλο Τραμετσάνι): Βάτερμαν, Ιωάννου, Μερκής, Βούρος, Γιάκολις (56′ Μπέζιακ), Κάζου, Μοράις, Σόουζα (69′ Βιντιγκάλ), Ντε Βινσέντι, Νατέλ (83′ Αλωνεύτης), Τάαμαρι.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ν. Τεϊσέιρα, Ζούνιορ, Α. Τεϊσέιρα, Λαφράνς, Αβραάμ (60′ Γουίλερ), Γκαθτανιάγα, Ζντραφκόφσκι, Ντα Σίλβα (49′ Αντάμοβιτς), Μακρής, Χουράδο (89′ Σχρανζ).

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Σκόρερ: – / 10′ Ζούνιορ, 66′ Αντάμοβιτς

Κίτρινες: Tάαμαρι, Μερκής, Ντε Βινσέντι, Μοράις, Ιωάννου / Αβραάμ, Λαφράνς, Βοζίνια, Γουίλερ, Ζντραφκόφσκι, Γκαθτανιάγα

Αποβολές:

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Χαραλάμπος Χαραλάμπους.

Β’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ