aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣτον πάγο το νέο γήπεδο Λεμεσού

Στον πάγο το νέο γήπεδο Λεμεσού

TOY BAΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Προσχέδια και μάλιστα με ελλείψεις είναι τα σχέδια που αφορούν το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου της Λεμεσού ή αποτελούν «ιδέα» σχεδίου, όπως ανέφερε στον «Φ» χαρακτηριστικά άνθρωπος που τα είδε και ο οποίος διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν με ένα “προοπτικό σχεδίου” να ανέμενε κανείς ότι θα ξεκινούσαν τα κατασκευαστικά έργα;». Διερωτήθηκε, επίσης, πώς είναι δυνατόν να αναληφθούν δεσμεύσεις από το δημόσιο χωρίς να είναι όλα έτοιμα, κάτι το οποίο παραπέμπει σε διεκδικήσεις από τους εργολάβους.

Πάντως, το Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαιώνοντας χθεσινό δημοσίευμα του «Φ», αποφάσισε όπως «ο ΚΟΑ με τη βοήθεια του Τμήματος Δημοσίων Έργων επιχειρήσει, σε συνεργασία με τον ανάδοχο, την αναστολή των εργασιών μέχρι τη συμπλήρωση των μελετών για την αποφυγή πρόσθετων καθυστερήσεων/ απαιτήσεων από τον εργολάβο». Ωστόσο, όπως μας υπεδείχθη, η απόφαση μπορεί να μείνει μετέωρη και άνευ αποτελέσματος, αφού, όπως προκύπτει και από τη σχετική αναφορά, η αναστολή θα πρέπει να γίνει «σε συνεργασία με τον ανάδοχο», ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα διεκδικήσει αποζημιώσεις ύψους περίπου €300.000 μηνιαίως ή «συμφωνία πακέτο» με λιγότερες διεκδικήσεις μέχρι να αρχίσουν κανονικά οι εργασίες. Αν ληφθεί υπόψη ότι οι μελέτες θα παραδοθούν τέλος Οκτωβρίου (αν τελικά παραδοθούν τότε) και αρχίσουν τα έργα αμέσως, τότε ο εργολάβος είναι δυνατόν αν διεκδικήσει μέχρι και €2,7 εκατ. αποζημιώσεις (€300.000 μηνιαίως).

Όπως έγραψε ήδη ο «Φ», όσα διαδραματίστηκαν αγγίζουν τα όρια της εγκληματικής αμέλειας, αφού, πέραν του ότι δεν διενεργήθηκε γεωλογική μελέτη (η οποία θα εντόπιζε και τα μπάζα που βρίσκονται κάτω από τον χώρο του γηπέδου), το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων είχε ενημέρωσε από το 2015 τους εμπλεκόμενους ότι κάτω από το γήπεδο περνά ο Νότιος Αγωγός, ο οποίος χρήζει προστασίας. Προφανώς το ΤΑΥ αγνοήθηκε και στην πορεία «ανακάλυψαν» τον Νότιο Αγωγό που δυσκολεύει τα έργα.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο philenews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ