aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτοίχημα τριετίας στην ΑΕΛ!

Στοίχημα τριετίας στην ΑΕΛ!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το πλάνο τριετίας και βάλε της ΑΕΛ τέθηκε σε εφαρμογή εδώ και μερικές εβδομάδες. Επιβεβαιώνεται μέσα από την επέκταση συμβολαίων που έγιναν και συνεχίζονται, με τους πλείστους ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ να έχουν υπογράψει νέο συμβόλαιο έως το 2023. Η πρόθεση στην ΑΕΛ είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα έχει τη βάση τα επόμενα χρόνια και με λίγες προσθαφαιρέσεις να συνεχίσει την πορεία της.

Το γεγονός ότι στην ομάδα της Λεμεσού προχώρησαν ήδη με 13 ποδοσφαιριστές σε επέκταση συμβολαίου, αφού πρώτα αποδέχθηκαν την πρόταση για νέους οικονομικούς όρους, φανερώνει πως πιστεύουν στο υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό. Εξαρχής η πρόθεση ήταν να συνεχίσουν στην ομάδα αυτοί για τους οποίους πιστεύει η τεχνική ηγεσία και εφόσον επιτευχθεί ο στόχος, να γίνουν λίγες και ποιοτικές μετεγγραφές. Να δαπανηθεί ένα συγκεκριμένο ποσό για τις 5-6 προσθήκες, με κάποιους απ’ αυτούς να θεωρούνται επιλογές από το πάνω ράφι, με την προσδοκία να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας.

Ο τελευταίος που ανακοινώθηκε ότι επεκτάθηκε το συμβόλαιό του είναι ο Αντρέ Τεϊσέιρα. Η ΑΕΛ ανακοίνωσε χθες «την επέκταση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή μας Αντρέ Τεϊσέιρα μέχρι το 2023. Ευχόμαστε στον Αντρέ κάθε επιτυχία και πολλούς τίτλους με τη φανέλα της ομάδας μας».

Η απόφαση της ΑΕΛ να προβεί σε πλάνο τριετίας εμπεριέχει και κίνδυνο εφόσον οι ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται για δύο χρόνια και πάνω με συμβόλαιο δεν δικαιώσουν τις προσδοκίες διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να εξευρεθεί ο τρόπος τερματισμού της συνεργασίας τους στο μέλλον.

Πλέον, απομένει να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και με τους Γιάννη Γερολέμου, Μηνά Αντωνίου, Γιον Γκαστανιάγα και Μανουέλ Τόρες, στους οποίους επίσης έγινε πρόταση για αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων και επέκταση του συμβολαίου τους. Αντιθέτως, δεν θα συνεχίσουν από το περσινό ρόστερ, πέρα των Χουράδο και Αγκάνοβιτς που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό τους και αποτέλεσαν παρελθόν, οι Γκοντάλ και Νιλς Τεϊσέιρα. Παρόλο που διατηρούν συμβόλαιο, δεν βρίσκονται στο πλάνο και θα γίνει προσπάθεια από την ΑΕΛ για να τερματιστεί η συνεργασία τους.

Εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα και παραμείνουν στο ρόστερ και οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές, στην ΑΕΛ κινούνται για την προσθήκη αριστεροπόδαρου στόπερ, δεξιού μπακ, επιτελικού μέσου και επιθετικού. Για την πρώτη περίπτωση απασχολεί έντονα ο Ολλανδός Σάντρο Σενκ, με τους γαλαζοκίτρινους να το παλεύουν για να αποσπάσουν την υπογραφή του. Επίσης, έχουν υποβάλει πρόταση σε επιτελικό μέσο και επιθετικό, αναμένοντας την απάντησή τους.

Στην ΑΕΛ, η προετοιμασία αρχίζει από αύριο και η προσδοκία όσων «χτίζουν» την ομάδα της επόμενης τριετίας, δηλαδή του προέδρου Ανδρέα Σοφοκλέους, του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Θεόδωρου Αντωνίου, του προπονητή Ντούσαν Κέρκεζ και των συνεργατών του, είναι να πετύχουν στο εγχείρημά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ