aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣτο βάθος «τελικός» πρωταθλήματος, η ισοβαθμία και το πρόγραμμα των διεκδικητών

Στο βάθος «τελικός» πρωταθλήματος, η ισοβαθμία και το πρόγραμμα των διεκδικητών

Νέα δεδομένα στη μάχη του τίτλου δημιούργησαν τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Το «διπλό» της Ομόνοιας επί της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με 2-0, διατήρησε τους πράσινους στην κορυφή της βαθμολογίας με 72 βαθμούς.

Το ντέρμπι της Λεμεσού βάφτηκε γαλάζιοι με τον Απόλλωνα να κερδίζει 2-1 την ΑΕΛ, να περνά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 69 βαθμούς και να εξακολουθεί να καθορίζει τη μοίρα του, σε αντίθεση με τη συμπολίτισσα που υποχώρησε στην τρίτη θέση με 68 βαθμούς και στο -4 από την κορυφή.

Η επιτυχία του Απόλλωνα ήταν μεγάλη καθώς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με τρεις νίκες στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Κι αυτό γιατί θα υπερτερεί της Ομόνοιας σε περίπτωση ισοβαθμίας εφόσον της επιβληθεί την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το σενάριο «τελικού» πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική στο ΓΣΠ συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες. Ο Απόλλων θα υποδεχθεί στις δύο επόμενες αγωνιστικές AEK και Ολυμπιακό.

Η Ομόνοια θα έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος ακόμα και αν αναδειχθεί ισόπαλη σε ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια της με ΑΕΛ στο ΓΣΠ και ΑΕΚ στην «Αρένα». Η ΑΕΛ, ελπίζει μόνο σε «θαύμα» για κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού χρειάζεται απώλειες βαθμών της Ομόνοια στα δύο από τα τρία παιχνίδια της και τουλάχιστον ένα στραβοπάτημα του Απόλλωνα με την προϋπόθεση φυσικά ότι η ίδια θα μαζέψει εννέα βαθμούς.

Το πρόγραμμα των μονομάχων

Ομόνοια

ΑΕΛ εντός
ΑΕΚ εκτός
Απόλλων εκτός

Απόλλων

ΑΕΚ εντός
Ολυμπιακός εντός
Ομόνοια εκτός

ΑΕΛ

Ομόνοια εκτός
Aνόρθωση εντός
Ολυμπιακός εκτός

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ