Στην αντεπίθεση με επιστολή και ο Σοφοκλέους, στο «πόδι» η Λεμεσός

Κοινό μέτωπο για την κατάργηση ή την τροποποίηση του νόμου της κάρτας φιλάθλου καλεί ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, τους πρόεδρους όλων των σωματείων Α΄ Κατηγορίας και τα οργανωμένα σύνολα οπαδών ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκιτρίνων τονίζει πως με τα υφιστάμενα δεδομένα θα πτωχεύσουν τα σωματεία. Καλεί, δε, τον πρόεδρο της ΚΟΠ και την εκτελεστική επιτροπή να αναλάβει δράση για τροποποίηση του νόμου.

Λίγες ώρες μετά την επιστολή του Απόλλωνα στην ΚΟΠ (δείτε εδώ αυτούσια την επιστολή την οποία αποκάλυψε χθες το Goal.com.cy) για κάθοδο ξένων διαιτητών, η ΑΕΛ θέτει ενώπιον της Ομοσπονδίας ξανά το «καυτό» θέμα της κάρτας φιλάθλου.

Απόσπασμα από την επιστολή του Ανδρέα Σοφοκλέους

«Πρόεδρε, εκτός από τον κίνδυνο οικονομικής πτώχευσης των σωματείων λόγω της μικρής προσέλευσης στα γήπεδα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την αποχή από τη μία και την αδιαφορία των παραγόντων του ποδοσφαίρου σε αυτή την αποχή από την άλλη, τότε και αυτό είναι και το πιο σοβαρό θα πτωχεύσει και το ίδιο το άθλημα, διότι τα αθλήματα ζουν εφόσον προσφέρουν θέαμα στον κόσμο και ο κόσμος από τη μεριά του τα στηρίζει με την προσέλευσή του. Αν νομίζεται ότι με το να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τον κόσμο των αγώνων από την τηλεόραση και όχι από το γήπεδο θα συνεχίσει το άθλημα να είναι ζωντανό στην Κύπρο απατάστε οικτρά. Αν ο φίλαθλος δεν νιώσει τη ζέστη και την ομορφιά του ποδοσφαίρου μέσα στο γήπεδο και παρακολουθεί από την τηλεόραση όπως οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και άλλους ποδοσφαιρικούς αγώνες πιο προηγμένων πρωταθλημάτων, αυτό απλά θα σημαίνει το τέλος του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Πρόεδρε, δυστυχώς εσύ και η εκτελεστική επιτροπή σφυρίζετε αδιάφορα, παρά το γεγονός ότι το άθλημα κινδυνεύει. Ανάλαβε δράση εσύ και η εκτελεστική άμεσα διότι τα περιθώρια στενεύουν. Μην σας εξαπατά το γεγονός ότι περιστασιακά για αγώνες ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ή για αγώνες μεγάλης κρισιμότητας έκαναν  κάρτα φιλάθλου 90-100.000 κόσμου την προσέλευση των φιλάθλων συνολικά στους αγώνες να εξετάσετε. Σας καλώ όπως συγκαλέσετε συνάντηση προέδρων για να σχεδιάσουμε και να συζητήσουμε περεταίρω ενέργειες προς επίλυση αυτού του προβλήματος. Σίγουρα, δεν πρόκειται να καταργηθεί η κάρτα φιλάθλου αλλά πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την τροποποίηση του νόμου για να επιστρέψει πάλι ο κόσμος πίσω στα γήπεδα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ