aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣτα ψηλά με τριάρα και πιο εύκολα απ' όσο περίμενε! (pics & vid)

Στα ψηλά με τριάρα και πιο εύκολα απ’ όσο περίμενε! (pics & vid)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ ήταν απλή μυαλωμένη και ουσιαστική και έφθασε στην έκτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Χωρίς να δυσκολευτεί και με τους ποδοσφαιριστές της σε καλή  αγωνιστική κατάσταση έκανε εύκολη την αποστολή της κερδίζοντας με 3-0 την Αλκή. Με γκολ των Λαφράνς στο 8’, Αρουαμπαρένα στο 77’ και Σάσι στο 90’ + 1 η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ κέρδισε  τους κυανέρυθρους και με τους 19 βαθμούς ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το γρήγορο γκολ που σημείωσε στο 8’ ο Λαφράνς έδωσε ισχυρό προβάδισμα στην ΑΕΛ, η οποία έδωσε στον αγώνα τον ρυθμό που ήθελε. Η Αλκή εκτός από το σουτ του Τιγκρουτζά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βοζίνια στο 24’ δεν είχε άλλη καλή φάση στο παιχνίδι, παρότι σε κάποια διαστήματα έδειξε ιδιαίτερη ζωντάνια. Με τους Σοάρες και Ιρένε πολύ δραστήριους, αλλά και τους ακραίους της να είναι συνεχώς μπροστά οι γηπεδούχοι έφθαναν εύκολα στην εστία του Πάρντο.

Στην επανάληψη, χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Αρουαμπαρένα αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 70’. Στην φάση αυτή αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φραγκέσκου και με παίκτη λιγότερο, η αποστολή της Αλκής έγινε πολύ δύσκολη. Στο 77’ όμως ο Ισπανός κατάφερε να πετύχει το 2-0 για την ομάδα του, ενώ στο 90’ + 1 ο Σασί από ωραία συνεργασία με τον Ρεζέντε, έκανε το τελικό 3-0.

Η ΑΕΛ ήταν πολύ καλή, έφτασε με άνεση στη νίκη και επιπλέον για ακόμη μία αγωνιστική διατηρεί την καλύτερη αμυντική γραμμή με τα τέσσερα γκολ που έχει δεχθεί σε έντεκα αγώνες. Η κόκκινη κάρτα στον Φραγκέσκου ήταν κομβικό σημείο για την Αλκή, η οποία προσπάθησε στο ξεκίνημα της επανάληψης να πιέσει, όμως το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ, την αποσυντόνισε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το γκολ του Κέβιν Λαφράνς ήταν μόλις το πρώτο του στο πρωτάθλημα. Είχαν όμως προηγηθεί άλλα τέσσερα γκολ που κεντρικού αμυντικού στα προκριματικά παιχνίδια της ΑΕΛ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λίγκ.

Ο Γιάννης Αναστασίου, σωστά υπέδειξε το πέναλτι στο 70’. Δεν έκανε λάθη, ήταν σωστός στις αποφάσεις του και αν έγιναν λάθη, αυτά προήλθαν από υποδείξεις του δεύτερου βοηθού, ο οποίος αδίκησε σε δυο τρεις φάσεις που έγιναν κοντά του την Αλκή. Στο 87′ ο διαιτητής τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Φαμπρίτσιο και νομιζόμενος ότι ο επιθετικός της Αθάνατης ήταν ήδη χρεωμένος με κάρτα, του έβγαλε κόκκινη. Δευτερόλεπτα αργότερα διόρθωσε το λάθος του και ο φορ των φιλοξενουμένων συνέχισε κανονικά.

Μαζί για πρώτη φορά απ’ την αρχή

Για πρώτη φορά οι Γουίλερ-Αβραάμ ξεκίνησαν μαζί στο αριστερό φτερό και η συνταγή δεν ήταν άσχημη. Το ίδιο καλοί ήταν και οι Αϊρόσα – Αβραάμ στο άλλο άκρο. Η ΑΕΛ υστερούσε και πάλι στο δημιουργικό, καθώς ο Σίλβα έκανε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις.  Δεν πήρε πάσες ο Αρουαμπαρένα και δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο και ότι καλό γινόταν , ήταν από τα άκρα. Ο Ισπανός δεν τροφοδοτήθηκε, όμως μια φορά που πήγε στο κεφάλι του στο 77’ δεν αστόχησε. Το χαμένο πέναλτι δεν τον επηρέασε και κατάφερε να εξιλεωθεί με το γκολ που πέτυχε.

Δείτε φωτορερποτάζ!

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Αϊρόσα, Λαφράνς, Μίτρεα, Γουίλερ, Αλνταΐρ (69’ Σασί), Σίλβα (81’ Ρεζέντε), Ιρένε, Αβραάμ, Σοάρες, Αρουαμπαρένα (79’ Ντε Λεόνσο).

Αλκή Ορόκλινη (Σάββας Δαμιανού): Πάρντο, Φραγκέσκου, Θεοχάρους, Ενγκομό, Σεμέδο (76’ Ντουβεντρού), Χαρή, Τιγκρουτζά (83’ Καλλής), Ιτουά (64’ Τριμπό), Φαμπρίσιο, Μπιλάλ, Ντιακιτέ.

Σκόρερ: 8’ Λαφράνς, 77’ Αρουαμπαρένα, 90’ + 1 Σασί.

Κίτρινες: 58’ Αλνταΐρ / 23’ Ενγκομό (3η), 43’ Ντιακιτέ (3η), 60’ Τιγκρουτζά, 88’ Φαμπρίσιο.

Αποβολές: 71’ Φραγκέσκου (δύο κίτρινες).

Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου.

Α’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Παπαβαρνάβας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ